De 4 ori mai mulți oameni au murit de foame decât de COVID, în 2020

2020 a fost anul care, pentru mulți dintre noi, a schimbat radical modul de viață. Guvernele lumii și specialiștii în sănătate au transmis în repetate rânduri mesaje contradictorii și au fost impuse măsuri restrictive care mai de care mai controversate. Unul dintre aspectele cele mai dezbătute ale perioadei este reprezentat de numărul real al numărul persoanelor care au murit, de fapt, de COVID-19, în condițiile în care în multe state, printre care și România, autopsiile au fost interzise.
Unii au murit de COVID, alții cu COVID, iar cifrele oficiale arată pentru anul trecut un număr de 1,8 milioane de victime, la nivel mondial, adică 0,02% din populația planetei. Din acest motiv, mulți experți în sănătate nu consideră că este potrivit termenul de „pandemie”.
În unele state din SUA au început măsurile ferme de relaxare, la renunțarea măștii în aer liber, în multe țări din Europa oamenii au ieșit în stradă, sătui de restricții.
Se justifică îngrădirea severă a drepturilor constituționale, falimentarea afacerilor și a familiilor, declanșarea unor afecțiuni și boli psihice, pentru un virus cu care se poate conviețui?! Un virus care nu se poate compara nici măcar cu gripa spaniolă, care a ucis 75 de milioane de oameni, adică peste 4% din populația planetei la acea vreme. Cele mai precise răspunsuri vor veni în următorii ani, când vor ieși la suprafață multe alte informații.
Până la COVID, omenirea se pare că din punct de vedere statistic, are probleme mult mai severe. Peste 7 milioane de oameni au murit în 2020 de foame, la nivel global, deci de aproximativ 4 ori mai mulți decât cei răpuși de COVID.