Datul la lopată, un altfel de antrenament de fitness. Ce grupe musculare solicită + Pericolul care te pândește

Fondator & editor
Te-ai trezit dis-de-dimineață cu zăpadă în fața blocului sau a casei. Cu siguranță te-ai așteptat mai mult decât autoritățile la asta, care an de an „au fost luate prin surprindere”…
Mașina-ți este acoperită de zăpadă și pentru că ai ieșit din locuință precum un eschimos din iglu, trebuie să-ți faci un tunel prin nămeți și să deszăpezești. Și uite așa începi un antrenament de scurtă durată, dar intens.
Datul la lopată stimulează mușchii
Deszăpezitul în „manual mode” te călește. E un fel de sport de anduranță, pentru că-ți pune sângele în mișcare și te trimite în luptă cu gerul. Alteori, poate fi chiar și un exercițiu de echilibristică, dacă ai nenorocul ca solul să fie înghețat și să se transforme într-un patinoar.
„Datul” la lopată stimulează inclusiv musculatura. Umerii și spatele sunt cele mai solicitate grupe musculare, urmate de abdomen, antebrațe și picioare (n.r. – vezi fotografia de mai jos).
„Dă la lopată cu stil!”
Cât despre posibilitatea de accidentare, da, există. Este mult mai mică decât la un antrenament cu greutăți, dar se aplică aceleași principii, pentru a evita situațiile neplăcute. În momentul în care te apleci, fă tot posibilul să rămâi cu coloana dreaptă. Nu te cocoșa, pentru că s-ar putea să te trezești cu niște dureri de spate, în special în zona lombară.
Nu subestima niciodată natura și asigură-te că ai în permanență cel puțin o lopată cu care poți îndepărta zăpada.
Fondator & editor