Now Reading
Dănuț Lupu: „Nu-l consider ‘Rege’ pe Gică Hagi”. Cine a fost mai bun, în opinia fostului dinamovist

Dănuț Lupu: „Nu-l consider ‘Rege’ pe Gică Hagi”. Cine a fost mai bun, în opinia fostului dinamovist

Gică Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci și Dănuț Lupu se numără printre marii fotbaliști ai fotbalului românesc. Unul singur a primit porecla de „Rege”, Gică Hagi, considerat cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, numit chiar și „Maradona din Carpați”. În opinia ultimului menționat însă, actualul fondator și patron de la Viitorul nu merită titulatura de „Rege”.

Dănuț Lupu, unul dintre cei mai talentați fotbaliști români ai tuturor timpurilor, care a jucat la Dinamo și Rapid București și Panathinaikos, crede că Dobrin și Balaci au fost mai mari decât Hagi.

„Ca ceea ce a a reușit în fotbal, ca felul în care juca, eu spun că nașu’ (n.r. – Ilie Balaci) a fost peste ‘Regele’ Hagi. Dacă ținem cont de ceea ce a reușit până la 26 de ani, când s-a accidentat, eu spun că nașu’ era mult mai complex decât Hagi”, a declarat Dănuț Lupu într-un interviu pentru Ovidiu Ioanițoaia, la GSP.

Dănuț Lupu: „Eu nu-l consider ‘Rege’ pe Hagi”

Dănuț Lupu a amintit faptul că Gică Hagi a pățit la fel precum jucătorii români din prezent, care pleacă în străinătate și nu reușesc să se impună la echipele de club.

„Nu contest valoarea lui Hagi. A fost și este unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut România. Dar eu nu-l consider ‘Rege’. Am spus că au fost alții mai buni decât el. Dobrin și Balaci… Puțină lume știe, dar Fane Petcu nu a fost fotbalist?

Gică, în afară de Galatasaray în ultima perioadă și de echipa națională, unde într-adevăr, nu are nimeni ce să-i reproșeze, nici Gică nu prea a jucat. Nici la Real Madrid, nici la Barcelona, nici la Brescia. Dacă te duci, te impui, nu?”, a mai completat Dănuț Lupu.

Nu Anghel Iordănescu ar fi fost șeful „Generației de Aur”

Dănuț Lupu a comentat în stilul caracteristic și despre Anghel Iordănescu, selecționerul „Generației de Aur”. Și în cazul său, fostul jucător crede că se exagerează.

„La echipa națională, niciodată Anghel Iordănescu nu făcea convocările. Trebuie să fim cinstiți. E un lucru foarte realist. 3-4-5 jucători făceau echipa, era pe prietenii. Gică Craioveanu nu merita să joace la echipa națională? Să mă scuze Nea Puiu… Nu el făcea echipa, cum nu făcea el antrenamentele. Ce putea să ne învețe pe noi Nea Puiu? Aceiași jucători făceau antrenamentele”, a mai dezvăluit Dănuț Lupu în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top