Now Reading
Dănuț Lupu, analiză dură a fotbalului românesc: „Când eram copil, primeam o cană de ceai. Acum, trebuie să plătești ca să duci copilul la fotbal” [INTERVIU EXCLUSIV]

Dănuț Lupu, analiză dură a fotbalului românesc: „Când eram copil, primeam o cană de ceai. Acum, trebuie să plătești ca să duci copilul la fotbal” [INTERVIU EXCLUSIV]

Dănuț Lupu este unul dintre oamenii care nu s-a ferit niciodată să se pronunțe fără menajamente cu privire la problemele din fotbalul românesc, atât la nivel de echipe de club, cât și națională.

Total nemulțumit de stadiul actual al sportului „rege”, fostul jucător al lui Dinamo crede că este nevoie de măsuri ferme pentru a mai spera la succese importante.

MrNews.ro (Andi Miron): Cum s-a ajuns în acest punct dramatic?

Dănuț Lupu: Trebuie să recunoaștem că fotbalul scădere este într-o mare scădere, există multe probleme.

De ce generația mea a fost o ‘Generația de Aur’? Știți de ce nu se mai apucă de fotbal copiii în ziua de azi? Eu când mă duceam la fotbal, când eram copil, vara îmi dădea o ciocolată și iarna o cană de ceai. Acum, ca să duci copilul al fotbal, trebuie să duci câte 3 milioane – 3 milioane jumate pe lună. Vi se pare normal? În general, sportivii au ieșit din copii amărâți, nu din copii care au de toate acasă. De aceea și majoritatea copiilor care sunt acum, uitați-vă la Dinamo! Au jucat de 8 ori finala cu Viitorul. Au câștigat o dată finala, dar trei sferturi dintre ei s-au lăsat la 19 ani.

MrNews.ro: Probabil că și aria de selecție este mult mai mică. Ce măsuri ar trebui luate, pentru a intra pe o pantă ascendentă?

Dănuț Lupu: Să știți să nu aria de selecție este problema în ziua de azi. E foarte mare. Eu, lucrând acum la Federație, chiar ne ducem și căutăm copii. Din păcate, sunt extrem de multe academii de fotbal care nu scot niciun fotbalist. Își iau banii de la copii până la 13-14 ani și de acolo nu-i mai interesează.

Federația nu poate să impună, dar trebuie să facă ceva, la cluburile de Diviza A, să-i întrețină, să nu mai plătească ei cotizațiile.

MrNews.ro: Ce părere aveți despre mult contestata măsură U21 din campionatul intern?

Dănuț Lupu: Inițiativa U21 este bună, dar eu aș pune 3. Este incomplet făcută. Să bagi un copil în teren și să-l scoți după un minut este bătaie de joc. Să știți că datorită faptului că sunt obligați să aibă 2 jucători, mai sperăm ceva, că altfel, uitați-vă că toate echipele aduc numai jucători străini. Păi ce facem cu echipa națională?

MrNews.ro: Cu privire la jucătorii străini, ar trebui impusă o limită?

Dănuț Lupu: Ar trebui să fie maxim 3.

 

Cine este Dănuț Lupu

 

Dănuț Lupu s-a retras din fotbal în anul 2001. De-a lungul timpului a evoluat la Dinamo București, Panathinaikos, Korinthos, Creta, Rapid București, Brescia și Tzafririm Holon. Înzestrat cu o tehnică ieșită din comun, fostul mijlocaș ofensiv este considerat drept unul dintre cei mai talentați jucători din istoria fotbalului românesc.

14 selecții a bifat Lupu la națională, coleg de generație cu Gică Hagi și Gică Popescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top