Now Reading
Daniel Dineș, cel mai bogat român, despre viața de corporație la Microsoft: „Seamănă cu comunismul” / „Lucrurile pot fi mai frumoase în București decât în San Francisco”

Daniel Dineș, cel mai bogat român, despre viața de corporație la Microsoft: „Seamănă cu comunismul” / „Lucrurile pot fi mai frumoase în București decât în San Francisco”

Daniel Dineș, cel mai bogat român, împărtășit din experiența sa de antreprenor, dar și de angajat într-un interviu, într-un podcast. Afaceristul a oferit un punct de vedere care ar putea dezamăgi unii tineri care-și doresc să trăiasă „visul american”.

Informaticianul român a vorbit despre experiența sa din San Francisco, de la gigantul Microsoft, unde a avut program clasic, de corporatist. Nu este totul roz în SUA, a avertizat Dineș, care crede că și România are propriile atuuri. În perioada 2000-2005 a lucrat Daniel în America, după care a revenit acasă, pentru a-și folosi know-how-ul în derularea propriului business.

Viața poate fi mult mai relaxată în București, deci poate aduce mai multă satisfacție personală și profesională, crede Daniel Dineș, care compară rigiditatea corporațiilor cu comunismul.

„Când am ajuns la Microsoft la începutul anilor 2000 am avut din nou senzaţia că sunt blocat în timp. A fost acel deceniu pierdut al Microsoft când am fost eu acolo, între 2000 şi 2005. Mi s-a părut că seamănă puţin cu comunismul – nimic nu se mişca cu adevărat, totul era blocat”, a povestit Daniel Dines într-un interviu pentru podcastul „Cloud Giants”, realizat de Bessemer Venture Partners, un fond de investiţii de capital de risc din SUA.

 

România are propriile oportunități

 

Odată cu revenirea în țară, Dineș și-a cunoscut și viitori parteneri de afaceri, la fel de pasionați de IT și business.

„Viaţa a accelerat din nou după 2005, când m-am întors în România, care sigur că a fost o decizie proastă pentru că nu aveam acces la capital. Dar singurul lucru bun în România, din perspectiva înfiinţării unei companii noi, este că ai acces la un bazin de talent care nu te costă o avere.

În mod special acest lucru era adevărat acum 15 ani, şi acesta este şi modul în care i-am întâlnit pe toţi ceilalţi cofondatori, practic. Eu i-am angajat în companie şi la un moment dat toţi inginerii din echipa de la început au devenit cofondatori”, a declarat Dineș.

Afaceristul a subliniat faptul că în România, în ciuda tuturor neajunsurilor, există diverse oportunități.

„Viața la terasă, unde poți avea discuții despre tehnologie (n.r. – este un lucru mai bun în București, față de San Francisco). Lucrurile sunt mult mai drăguțe în București”, a mai punctat Dineș.

 

TOP 5 cei mai bogați români

 

Fondatorul UiPath este cel mai bogat român potrivit Forbes, cu o avere estimată la 1,56 miliarde de euro. Pe locul al doilea sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl, cu 1,52 miliarde de euro, iar pe locul al treilea se află Ion Țiriac, cu 1,21 miliarde de euro.

În mod surprinzător, o femeie antreprenor a pătruns în top 5. Este vorba despre Anastasia Soare, stabilită în SUA, cu o avere estimată la 470 de milioane de euro. Urmează Zoltan Teszari, cu o avere de 380 de milioane de euro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top