Now Reading
Dan Negru, mesaj puternic cu substrat, înainte de Paște: „Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva!”

Dan Negru, mesaj puternic cu substrat, înainte de Paște: „Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva!”

Dan Negru este una dintre figurile publice din România cunoscute pentru credința în Dumnezeu. Prezentatorul TV este creștin ortodox practicant. În Vinerea Mare, cu două zile înainte de Paște, noul membru al echipei de la Kanal D a postat un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia a radiografiat societatea românească în relația cu divinitatea.

„Un guru yoghin a adunat ieri mii de oameni în București. Dacă spui ca mergi la Biserică ești retrograd. La guru e cool.

O cântăreață cunoscută îmi trimite în fiecare dimineață pe WhatsApp câte o mantară. Când i-am spus să încerce și cu ‘Tatăl Nostru’ m-a privit cu mirare. Eram ‘retrograd’. Un prieten are casa ticsită de bețișoare aromate. ‘Alungă spiritele rele’, mi-a explicat . Când i-am sugerat tămâia mi-a spus că sunt înapoiat.

Ăștia suntem…

Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva!”, a declarat Dan Negru.

„Regele Revelioanelor” a semnat postarea cu prilejul vizitei unui „guru” indian în România, Jagadish „Jaggi” Vasudev sau mai simplu, Sadhguru. La evenimentul filozofului au participat la Arenele Romane Loredana Groza și Andreea Esca.

Sadhguru este un susținător al ideologiei LGBT+ și ecologist convins.

 

România, sursă de inspirație pentru creștinii din SUA

 

România este una dintre țările din Europa cu cei mai mulți creștini practicanți. La nivelul SUA și UE, din ce în ce mai mulți cetățeni susțin că sunt atei. Celebrul scriitor american conservator Rod Deher privește cu apreciere țara noastră, datorită apropierii față de Dumnezeu.

„Ortodocșii sunt foarte puțini în America. La noi sunt mai mulți musulmani decât creștini ortodocși. Noi, ortodocșii americani, chiar nu știm cum se face, nu știm de fapt ce înseamnă să fii ortodox. Dar ne străduim. Și trebuie să învățăm de la frații și surorile noastre care trăiesc Ortodoxia de atâtea secole.

De aceea, trebuie să călătorim cu smerenie în Europa de Est: în România și în celelalte țări ortodoxe. Să le cerem: ‘Arătați-ne cum faceți. Arătați-ne cum să facem’. Cred că americanii nu sunt obișnuiți cu această atitudine.

Să fim sinceri, americanii pot fi destul de aroganți. Credem că știm totul mai bine decât toți ceilalți. Dar în Ortodoxie suntem ca niște copii neștiutori. Nu o spun cu răutate, ci ca o constatare. Avem nevoie să învățăm din alte culturi ortodoxe mai vechi”, a declarat Rod Deher într-un interviu, potrivit Basilica.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top