Now Reading
Cursă nebună între un avion de luptă și cel mai rapid McLaren [VIDEO]

Cursă nebună între un avion de luptă și cel mai rapid McLaren [VIDEO]

O cursă între un avion și un automobil de mare viteză a fost experimentul pe care l-au făcut cei de la Top Gear.

Cursa nebună s-a desfășurat între un F35 Fighter Jet și un McLaren Speedtail. Nu a fost doar o bătălie a vitezei, ci și a banilor. Royal Air Force F-35 Lighting II este capabil să zboare cu 1.200 mile/oră, deci să atingă o viteză de aproape 2.000 de km/oră și este evaluat la 124 de milioane de dolari. De partea cealaltă, cea mai rapidă mașină a celor de la McLaren este un hybrid, are peste 1.000 de cai putere și poate fi cumpărată cu 2,2 milioane de dolari.

În cursă, McLaren a atins viteza maximă de 252 km/oră. A plecat bine de pe loc; nici nu avea cum altfel, pentru că poate atinge viteza de 100 km/oră în doar două secunde. Avionul de luptă a revenit tare apoi. Ce a ieșit, vezi în clipul de mai jos.

Cursă avion F35 VS McLaren Speedtail [VIDEO]

F-35 și McLaren Speedtail, două bestii

Producția avionului american a început în 2006. Până în prezent, au fost produse 500 de modele. Forțele Aeriene Americane, Forțele Navale, Infanteria Marină a SUA și Forțele Aeriene Regale (Marea Britanie) se numără printre entitățile care utilizează avionul de luptă F-35. Acesta permite accesul la bord doar unui singur pilot. Echipat, F-35 cântărește 19 tone.

Superbul model McLaren a fost produs în 2019, în ediție limitată: doar 106 unități. Supermașina de la McLaren poate atinge viteza de 403 de km/oră. Este cel mai rapid de serie din istoria celebrei companii. Speedtailul de la McLaren are la bază un benzinar V8 și poate atinge viteza de 300 km/oră în doar 12,8 secunde.

Foto: TopGear.com
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top