Now Reading
Cum se ține corect paharul de vin. Reguli de etichetă pentru consumatori

Cum se ține corect paharul de vin. Reguli de etichetă pentru consumatori

În ultimii ani, industria vinului a cunoscut o creștere semnificativă în România, un motiv în plus pentru care amintim principalele reguli de etichetă.

Indiferent dacă ești la un eveniment festiv, ori petreci o seară romantică alături de femeia ta, în intimitate, tot te „lovești” de sticla de vin. În acest caz, este obligatoriu să respecți câteva reguli de bază, ca un bărbat stăpân pe situație ce ești.

Cum se ține corect paharul

Paharul de vin trebuie ținut de picior din mai multe motive și anume: „Motivele sunt mai degrabă practice. În primul rând, nu vrei să-ți lași amprente pe pahar. În al doilea rând, nu ai vrea să încălzești vinul; unul dintre inamicii gustului bun la vin este căldura. Nu se întâmplă nimic dacă procedezi altfel, dar dacă tot are acel picior, este mai elegant să-l folosești”, explică Cezar Ioan, fondator Vinul.ro.

Cât vin se pune în pahar

Chiar dacă vrei să umpli paharul, rezistă tentației: „O treime din înălțimea paharului, nu mai mult. Iar ideal este ca paharul să aibă gura mai strânsă față de mijloc, ca să poți roti vinul, să-i poți degaja aromele, fără ca băutura să-ți sară”, recomandă Cezar Ioan, într-un interviu pe care l-am realizat în EvZ.

Cezar Ioan, expert în vinuri
Cezar Ioan, expert în vinuri

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top