Now Reading
Cum să-ți alegi ochelarii în funcție de forma feței. Reguli clare pentru un look reușit

Cum să-ți alegi ochelarii în funcție de forma feței. Reguli clare pentru un look reușit

Daniel Craig

Ochelarii de soare au un dublu rol: în primul rând, de prevenire a efectelor cauzate de expunerea îndelungată la razele solare UV, dar și estetic. Purtarea lor este obligatorie indiferent de anotimp, iar neglijarea acestui aspect poate cauza, în timp, afecțiuni oculare și riduri în jurul ochilor. Iată mai jos câteva informații utile despre ce ar trebui să ții cont atunci când îi alegi, în funcție de forma feței tale.

Tipuri de forme ale feței și cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de acestea

Din punct de vedere estetic, ochelarii de soare sunt un accesoriu care poate scoate orice ținută în afara banalității. Totuși, pentru ca aceștia să facă o diferență în ceea ce privește aspectul tău fizic, este important să îi alegi ținând cont de mai multe criterii.

Regula de aur este ca forma ramelor ochelarilor de soare să aibă linia geometrică opusă formei feței tale, pentru că astfel se va crea un echilibru între trăsăturile proeminente și cele mai puțin accentuate.

Fața pătrată

Astfel, dacă ai fața pătrată, este recomandat să porți în special ochelari rotunzi, ovali ori stil Aviator, însă se potrivesc și ramele stil Wayfarer sau Clubmaster, pentru că armonizează liniile drepte ale feței și creează impresia de alungire a acesteia. În plus, pomeții lați și maxilarul pronunțat se potrivesc de minune cu ochelarii ușor supradimensionați și cu rame subțiri.

Fața rotundă

Dimpotrivă, însă, în cazul feței cu formă rotundă, cel mai bine se potrivesc ochelarii rectangulari sau pătrați, pentru că, astfel, se creează anumite linii drepte și unghiuri. Trebuie evitate ramele mici sau înguste, cele rotunde ori cele foarte groase. Totuși, ochelarii stil Aviator pot conferi un aspect plăcut și în cazul fețelor rotunde, însă înainte de a-i cumpăra, trebuie să te asiguri că se potrivesc cu fizionomia ta.

Fața ovală

Forma ovală este printre puținele forme ale feței care permit purtarea mai multor modele de ochelari de soare, pentru că este bine proporționată. Ramele rectangulare, pătrate, stil Wayfarer, stil Clubmaster sau stil Aviator sunt opțiunile spre care te poți orienta în alegerea ochelarilor de soare perfecți. Totuși, nu se recomandă purtarea ochelarilor care acoperă fața prea mult ori care sunt prea mici, pentru că distrug echilibrul natural al feței.

Fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă presupune o bărbie mai îngustă și o frunte mai lată, motiv pentru care ochelarii de soare cu ramă îngustă spre ureche și mai lată spre baza nasului, cu dimensiuni reduse și subțiri sunt alegerea ideală. Astfel, poți opta pentru ochelarii de soare stil Aviator, stil Clubmaster sau chiar ochi-de-pisică.

Fața triunghiulară

În cazul feței cu formă triunghiulară, deși este asemănătoare cu cea în formă de inimă, aceasta se caracterizează prin fălci proeminente, bărbie prea îngustă și frunte prea lată. De aceea, pentru a asigura un echilibru al trăsăturilor, este indicat ca ochelarii de soare să aibă o ramă mai lată decât linia maxilarului. În acest caz, se potrivesc ramele ochi-de-pisică, stil Aviator, ovale sau chiar rectangulare.

_

Dacă ești interesat să-ți cumperi ochelari cu reduceri cuprinse între 40 și 50%, prinde ofertele celui mai mare magazin de ochelari din România AICI

_

Pentru ați fi mai clar ce fel de ochelari se potrivesc fizionomiei tale, uite mai jos câteva exemple grafice.

Foto: Shopify, Selectpecs.com.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top