Now Reading
Cum să gestionezi relația cu partenera în situații de criză. Elena Cucicovschi, trainer de feminitate, îți oferă ponturile [INTERVIU EXCLUSIV]

Cum să gestionezi relația cu partenera în situații de criză. Elena Cucicovschi, trainer de feminitate, îți oferă ponturile [INTERVIU EXCLUSIV]

Măsurile de urgență impuse de autorități determină schimbări majore la nivel economic și social, în contextul pandemiei. Este o situație în care trebuie să te adaptezi la un nou stil de viață, ce presupune mai mult timp petrecut sub același acoperiș alături de parteneră. 

Cum influențează perioada de izolare viața de cuplu, care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac partenerii și ce trebuie să faci concret pentru a transforma perioada de izolare într-o amintire plăcută alături de femeia cu care conviețuiești, ne-a dezvăluit în exclusivitate un expert în feminitate. Este vorba despre Elena Cucicovschi, psiholog și trainer de feminitate, autoarea celui mai complex program de life-management feminin din România, „Arta de a fi femeie, by Elena Cucicovschi”.

Andi Miron [MrNews.ro]: Cum se modifică starea fizică și psihică a unei femei în situații de criză?

Elena Cucicovschi:

Starea fizică și psihică a femeii se modifică zilnic, și fără criză. Din cauza sistemului hormonal. Noi, femeile ne trezim în fiecare dimineață cu o stare emoțională difertă. În fiecare zi a ciclului lunar simțim altceva. Acum nu știu dacă este cazul să dezvului adevărul despre noi, partea frumoasă a omenirii, dar luând în considerare că fiecare femeie are nevoia de a fi fericită într-o relație, ar fi bine să cunoașteți cum funcționăm. Apogeul stării de bine la o femeie este atunci când ea se află la ovulație. În această perioadă ea este plină de energie, vitalitate, are libidoul ridicat, arată bine, este încrezătoare și are suficiente resurse să armonizeze totul în jurul său. În schimb, cu o săptămâna sau câteva zile înainte de zilele delicate, femeia este cu bateriile la minim. Femeia care este cu bateriile descărcate, se ceartă mereu și din orice. Nivelul scăzut de energie vitală nu-i permite să se simtă bine fizic, psihic și emoțional. În aceste cazuri, avem nevoie de un pic de înțelegere și să nu avem în jurul nostru factori care ne provoacă. În această perioadă, femeia nu simte atracție față de bărbat și mulți bărbați o iau personal. Când iei lucrurile personal, ajungi să suferi.

Ei bine, asta a fost la general despre starea emoțională a femeii. Acum să trecem la subiect. În situația de criză, femeia simte nevoia acută de siguranță. Conform legilor naturii, femeia este principiul pasiv și bărbatul este principiul activ (Soarele și Luna). În mod normal, ea se așteaptă ca bărbatul să-i ofere această siguranță. Dacă bărbatul nu corespunde așteptărilor sale, femeia începe să-și acceseze energia masculină, devenind ea principiul activ. În acest caz, confortul ei psihic se bazează pe stabilitatea financiară și carieră. La un moment dat, bărbatul pe care ea și l-a crescut în interiorul său, intră în conflict cu bărbatul din casă. Ca urmare a acestei situații, femeia suportă modificări și în starea fizică. Fiind mereu în acțiune, ea produce mai mult testosteron, cortizol, adrenalină (adică produce stres), ceea ce o transformă într-o femeie tensionată, care își pierde abilitatea senzorială și abilitatea de a trăi relaxată. Zâmbetul pe chipul ei se va așterne tot mai rar, ceea ce va duce la conflicte și poate chiar lipsă de comunicare. Când în cuplu intervine lipsa de comunicare, conflictele devin de nerezolvat. În situația în care într-un cuplu femeia devine principiul activ, cuplul este disfuncțional. Așa cum bărbatul are nevoie să-și refacă testosteronul seara în liniște și pace, la fel și femeia activă. Ea nu mai vrea să gătească cina, nu mai are răbdare să asculte și să inspire bărbatul, nu are energie pentru copii. Nevoia ei este să se refacă pentru lupta zilei de mâine. În acest caz nevoile și valorile ei se schimbă…

Poate credeți că insinuez că femeia n-ar trebui să facă nimic? Nu. Ea poate face carieră, poate fi la conducere, poate lua decizii intuitive care duc la succes, dar important să o facă din „vreau” și nu din „trebuie”. „Trebuie” este noțiunea bărbaților. Femeia fericită trăiește în plăcere și satisfacție, fiind inspirată să acționeze și nici într-un caz obligată. Nevoia de siguranță face parte din echilibrul psiho-emoțional al femeii, mai ales în situațiile de criză. Doar femeia care primește această siguranță întoarce bărbatului iubire, admirație și recunoștință. Sigur că într-un cuplu contează și alți factori, dar aici vorbim strict de situațiile de criză.

Andi Miron [MrNews.ro]: Cum se modifică așteptările unei femei de la partenerul de viață într-un astfel de context, precum cel din prezent?

Elena Cucicovschi:

În prezent trăim o realitate care nu intră în zona noastră de control. Nu știi ce așteptări să ai de la ziua de mâine, nemaivorbind de partener. Glumesc. Cu siguranță femeile își doresc să fie ajutate, să-și vadă bărbatul mai implicat ca oricând, măcar pentru că are timp. Femeia își dorește ca bărbatul să fie cel responsabil în această situație. Femeia care se simte protejată, este femeia relaxată, femeia fericită. Bărbatul este cel care face, femeia este cea care simte și depinde foarte mult de bărbat ceea ce ea simte. Vă recunosc că pentru a avea un răspuns relevant la această întrebare, am adresat-o cursantelor mele din școala de feminitate. Toate femeile au răspuns că-și doresc în această situație ca bărbatul să fie responsabil, asumat, curajos. Toate femeile au răspuns că-și doresc să se simtă în siguranță și protejate. Unele au zis că au nevoie de acceptare, mai multă susținere și înțelegere emoțională.

MrNews.ro: Ce sfaturi practice puteți oferi partenerilor, pentru menținerea sau restabilirea echilibrului în cuplu?

Elena Cucicovschi:

Fiecare persoană trăiește și acționează din nevoile proprii. Nevoia de bază a bărbatului este să se realizeze în societate, nevoia de bază a femeii este să fie fericită. În această perioadă, cât suntem opriți din vortexul social, putem acorda mai mult timp pentru a încerca să identificăm nevoile partenerului de viață și să fim mai atenți la acestea. Femeia este emoția. Ea are nevoie de susținere emoțională. Pentru ea contează când bărbatului îi pasă de ceea ce simte și de ceea ce crede ea. Bărbatul cu siguranță are nevoie de susținerea femeii în atingerea obiectivelor sale sociale și finaciare (dar fără a da sfaturi neîntrebată). Femeile ar putea să se implice în ideile bărbaților.

În plus, în această perioadă suntem mai încărcate ca de obicei (copii, curățenie, gătit, școală online, teme, munca de acasă) și avem nevoie ca bărbații să preia din sarcini din propria inițiativă, fără certuri și acuzații.

P.S. De exemplu, în acest moment încerc să-i citesc soțului articolul, pentru că este primul articol dedicat bărbaților și mă interesează părerea lui. Îi sună întruna telefonul și bineînțeles că e mult mai important decât să mă asculte pe mine. Vorbește despre tuns iarba. Așa sunt bărbații.

Dragi bărbați, vă rugăm, fiți mai atenți la nevoile noastre. Dacă bărbatul face un pas către femeie, femeia face zece pași către bărbat 😉

View Comment (1)
  • Super material! Chiar neașteptat de elocvent. #romaniafrumoasa? #MissRomania? va felicita pentru autenticitate și focus.?Suntem in asentimentul exportului dvs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top