Now Reading
Cum poți să-ți cumperi propria insulă și cât te costă [GALERIE FOTO]

Cum poți să-ți cumperi propria insulă și cât te costă [GALERIE FOTO]

Niciun city break prin Europa, sejur la cort în Vamă sau „all inclusive” în Bulgaria 😀 nu se poate compara cu cel pe care ți-l faci tu, când vrei, pe propria insulă, departe de agitație și de ochii curioșilor. Insula privată reprezintă, totodată cea mai plăcută experiență de izolare, în cazul unor noi situații socio-economice grave, imprevizivile. 

Dacă te gândești să-ți cumperi propria insulă, trebuie să știi că procedura este asemănătoare cu cea din domeniul imobiliar, cunoscut de toată lumea. În general, vizionările și tranzacțiile se realizează printr-un intermediar. De exemplu, PrivateIslandOnline.com, cel mai cunoscut portal de insule private din lume, care are în portofoliu aproape 700 de insule din Africa, Asia, Canada, Caraibe, America Centrală, Europa, America de Sud, Pacificul de Sud și Statele Unite.

Parterul unei case construite pe o insulă scoasă la vânzare / Foto: PrivateIslandOnline.com

Prețurile diferă în funcție de mai multe aspecte: suprafața insulei, regiunea, distanța până la civilizație, utilități (apă, electricitate), amenajări (imobile construite, vegetație). O insulă din Nova Scotia (Canada), de 24.300 de metri pătrați, costă doar 60.000 de dolari. Prețurile pot ajunge și la zeci, respectiv sute de milioane de euro. De exemplu, superba insulă Rangyai din Thailanda, de 445.154 de metri pătrați (0,44 kilometri părați), este listată la 160 de milioane de dolari.

Insula Rangyai (Thailanda) / Foto: PrivateIslandOnline.com

A doua cea mai scumpă insulă de pe Private Islands este evaluată la 95 de milioane de dolari și ține de Florida, Statele Unite ale Americii.

Insula Pumking Key (Florida), evaluată la 90 de milioane de dolari / Foto: BecomeGorgeous.com

Dacă stai mai rău cu banii, poți cumpăra Soneva Fushi și Maldive, pentru 3 milioane de dolari. Este o insulă mică, cochetă, cu o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

Insula Soneva / Foto: BecomeGorgeous.com

Celebrități cu insule private

Celebri oameni de afaceri și staruri din industria de diversiment și-au asigurat deja vacanțe liniștite, pe propria insulă. Printre aceștia, Nicolas Cage, care și-a cumpărat o insulă privată în Bahamas, în anul 2006, în schimbul a 3 milioane de dolari.

În 2007, Eddie Murphy a plătit  15 milioane de dolari pentru o insulă localizată tot în Bahamas. Mel Gibson s-a îndepărtat de continentul american și-a luat insulă în Fiji, în anul 2004. A achiziționat-o de la o corporație japoneză, căreia i-a plătit în schimb 15 milioane de dolari.

Insula lui Nicolas Cage, din Bahamas

Johnny Depp, Francis Ford Coppola, Gene Hackman, Bear Grylls, Ricky Martin, Lenny Kravitz, George Clooney, șeful UFC, Dana White și Leonardo Di Caprio, Shakira se mai numără printre persoane publice care și-au cumpărat propria insulă, în scop recreativ sau pentru business.

Insula lui Eddie Murphy / Foto: BecomeGorgeous.com
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top