Now Reading
Cum arată programul alimentar și de antrenament al olimpicului Vlăduț Simionescu. Judocanul „sacrifică” 12 ouă dimineața [EXCLUSIV]

Cum arată programul alimentar și de antrenament al olimpicului Vlăduț Simionescu. Judocanul „sacrifică” 12 ouă dimineața [EXCLUSIV]

Vlăduț Simionescu a fost unul dintre cei trei reprezentanți ai României la judo, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Alexandru Raicu (73 kg) și Andreea Chițu (52 kg). Sportivul român este unul dintre cei mai grei judoka din circuit, la aproximativ 160 de kilograme și 1.90 metri înălțime. Pentru el, alimentația și programul de antrenament joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor.

Cei mai buni 16 judoka din lume s-au calificat în piramida greilor, din care nu au lipsit nume precum Teddy Riner și Lukas Krpalek. Ani de zile, Vlăduț Simionescu s-a pregătit pentru competiția de la Tokyo cu un program de antrenament și un program alimentar bine pus la punct, împărtășit pentru MrNews.ro.

 

Alimentația lui Vlăduț Simionescu

 

În ceea ce privește alimentația, Vlăduț Simionescu își începe ziua cu 10-12 albușuri de ou, bogate în proteine. Gălbenușurile sunt evitate de judocan, pentru că au multe lipide.

„Programul este cam același, lucrez cu un nutriționist, mi-a făcut meniul în funcție de ce-mi place. Îl respect, sunt atent la ceea ce mănânc, singurele diferențe diferite sunt cele de dinainte de concurs, unde mă axez mai mult pe carbohidrați – paste, orez. 

Dimineața este cel mai greu să mănânc, este o masă care nu-mi priește foarte bine, pentru că urmează antrenamentul. Printre puținele alimente pe care le pot mânca dimineața sunt albușurile de ou – ouă fierte, în jur de 10-12 albușuri de dimineață. 

La prânz, după antrenament, consum ciorbă, felul 2, salată, iar seara, ceva mai ușor, o salată, un pește, alimente mai ușor de digerat, după antrenament”, a povestit Simionescu.

 

Antrenamentul lui Vlăduț Simionescu

 

Legat de antrenament, Simionescu are două antrenamente pe zi. Pe lângă cel specific, de judo, se antrenează și cu greutăți, în sală. Sportivul olimpic subliniază importanța celui din urmă, adiacent, în condițiile în care poate conduce la atenția potențialului maxim pe tatami.

„Zilnic, am câte un antrenament de judo și unul de pregătire fizică. Așa cred că este ideal. Dacă faci doar judo, cred că devine monoton la un moment dat și poți fi chiar predispus la accidentări. 

Fiecare antrenament de pregătire fizică este un plus pentru noi, pentru că într-adevăr, dacă ai un antrenor bun, e un real câștig. Toți pe cei pe care-i urmăresc, îi văd că se axează pe pregătire fizică, lucrează cu preparatori fizici și lucrul acesta se vede și în rezultatele lor. Nu putem contesta că aceste antrenamente nu sunt utile, pentru că mai sunt unii care spun că dacă ești judocan, trebuie să faci doar antrenament de judo. Trebuie să faci antrenament de judo, dar trebuie să-l îmbini și cu altceva, pentru că de la un moment dat, nu mai poți progresa doar cu acesta.

Eu sunt de părere că sportul a devenit o știință. Trebuie îmbinate toate elementele, inclusiv alimentația și recuperarea, care este crucială. De asemenea, și medicamentația este foarte importantă”, a mai dezvăluit Simionescu.

 

Vlăduț Simionescu țintește Jocurile Olimpice din 2024

 

Sportivul român a ajuns până în optimi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul tur l-a executat rapid pe Ali Omar, din Libia, cu ippon (10-0), după doar un minut. În turul secund, ucraineanul Yakiv Khammo l-a învins pe sportivul din Iași, cu 1-0. Românul a atacat apoi, dar Khammo a fugit în restul meciului, pentru a-și păstra avantajul creat în prima parte a confruntării.

Înainte de a intra în concurs, Vlăduț Simionescu s-a declarat montat 100% pentru a obține un rezultat mare. Din păcate, după meciul cu ucraineanul, a recunoscut că adversarul a fost mai bun și că l-a surprins. În ciuda decepției, Simionescu vrea să ajungă și la Jocurile Olimpice programate pentru 2024, la Paris. 34 de ani va avea greul României, din judo.

Vlăduț Simionescu a mai participat și în 2012 la Jocurile Olimpice, la Londra. În 2016 a lipsit, din cauza unei accidentări la genunchi.

„Aventura la #Tokyo2020 s-a terminat mai repede decât am sperat!

Mi-am dorit din tot sufletul o clasare bună dar asta a fost și vă asigur că nu ăsta este sfârșitul! Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați scris mesaje/comentarii de încurajare, m-au ajutat foarte mult și vă rămân recunoscător!
Mulțumesc de asemenea și celor care ați fost alături de mine în toată perioada de calificare! Fără voi nu aș fi reușit! ????

Continuăm! ➡️ #Paris2024 ?”, a notat Vlăduț Simionescu pe pagina sa de Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top