Cum arată femeia ideală în 18 țări. România, inclusă în experiment [GALERIE FOTO]

Fondator & editor
Cum arată femeia ideală în Statele Unite? Dar în România? O echipă de specialiști în sociologie și grafică a oferit răspunsul.
Slabe, medii sau mai voluptoase, ne plac femeile. Și brunete, și roșcate, și blonde și cu părul albastru. Le iubim pentru că ne completează. Universul, natura sau divinitatea a creat două sexe făcute unul pentru celălalt. Îndrăgim femeile, însă avem anumite particularități, influențate de o multitudine de factori.
„Femeia ideală”, creată de 18 artiști
Standardele de frumusețe diferă de la o regiune la alta și chiar și de la o țară vecină la alta. Cu dovada vine o echipă de specialiști care a realizat un proiect spectaculos, cu ajutorul Photoshop, publicat pe site-ul britanic Superdrug Online Doctor. O imagine cu o femeie supraponderală a fost transformată în programul de editare de 18 artiști din țări diferite, pentru a crea „femeia ideală” în fiecare stat. Diferențele sunt uriașe.
„Photoshopează-i forma. Ideea este să photoshopezi și să retușezi această femeie pentru a o face mai atractivă pentru cetățenii țării tale. Căutăm să explorăm cum percepțiile despre frumusețe se schimbă în întreaga lume. Sunt implicați mai mulți designeri. Puteți modifica îmbrăcămintea, dar forma ei trebuie să fie vizibilă. Fără nuditate. Toate celelalte modificări, inclusiv cele legate de forma și conformația ei, depind de tine”, au fost instrucțiunile transmise artiștilor.
Femeia ideală în 18 țări [GALERIE FOTO]
Proiectul merge mai departe
Echipa proiectului a declarat că această inițiativă este abia începutul. Pe viitor, specialiștii au în vedere realizarea unui experiment care să aibă în vedere și determinarea portretului ideal al bărbatului.
„Scopul acestui proiect este să înțelegem mai bine standardele de frumusețe potențial nerealiste și să vedem cum variază astfel de presiuni în întreaga lume”, au declarat inițiatorii proiectului Photoshop.
Un experiment asemănător a fost realizat și de către jurnalista Esther Honig. Aceasta a publicat 27 de fotografii cu ea, editate de 27 de artiști din țări diferite. În acest caz, a fost vorba doar despre o imagine tip portret, nu full-body. Vezi AICI rezultatul experimentului.
Fondator & editor