Now Reading
Cum ar putea arăta o ieșire în oraș după 15 mai. Măsurile propuse de restaurante, baruri și cafenele

Cum ar putea arăta o ieșire în oraș după 15 mai. Măsurile propuse de restaurante, baruri și cafenele

COVID-19: După data de 15 mai, restaurantele și cafenelele s-ar putea redeschide. În ce condiții s-ar putea face acest lucru și care ar fi condițiile, aflăm de la reprezentanții industriei HORECA. 

Măsurile restrictive impuse de Guvern, comunicate în repetate rânduri de către Ludovic Orban, Klaus Iohannis și Marcel Vela, devin insuportabile pentru antreprenori. În ultimele două săptămâni, se discută din ce în ce mai mult despre relaxarea măsurilor coercitive, în scopul resuscitării unor segmente ale economiei.

Domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) este cel mai puternic afectat de măsurile dure ale Guvernului României. Reprezentanții industriei speră că odată cu data de 15 mai, afacerile vor reîncepe să funcționeze. Evident, cu anumite restricții. În acest sens, repezentanții din HORECA au propus un set de reguli, pentru a putea redeschide și a funcționa în condiții de siguranță, pentru personal și clienți.

COVID-19: Propunerile industriei HORECA pentru Guvernul României

Printre măsurile propuse de reprezentanții industriei HORECA se numără păstrarea distanței de 1,5-2 metri între mese, maxim 8 persoane la o masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp în local.

Angajații restaurantelor și cafenelelor vor fi obligați să poarte mască și mănuși, iar temperatura le va fi verificată la intrarea în tură. Toate unitățile vor fi dotate cu gel dezinfectant, spațiile de lucru vor fi dezinfectate constant, iar casele de marcat și punctele de servire vor fi dotate cu un ecran de protecție din plexiglass.

Propunerile au fost înaintate autorităților de către Daniel Mischie, președintele organizației patronale din HORECA – HORA, potrivit Profit.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top