Now Reading
Cum a fost declanșată criza din energie. SOV: „Este indusă de guvern. Se folosește inflația pentru stabilizare” (VIDEO)

Cum a fost declanșată criza din energie. SOV: „Este indusă de guvern. Se folosește inflația pentru stabilizare” (VIDEO)

După criza COVID, care se apropie de final, potrivit anunțurilor guvernelor și entităților din zona medicală, o altă criză va avea efecte severe în plan mondial, cea energetică. Este abia începutul, iar românii deja se plâng de facturile triplate. Tarifele au explodat și în America și restul Europei, însă provocarea este mult mai mare în România, o țară în care cetățenii au oricum o putere de cumpărare mult mai slabă, de aproximativ trei ori față de statele din vestul și nordul continentului.

Economiștii, respectiv guvernele, în speță cel al României, nu au oferit populației explicații clare despre cauzele crizei din energie. În schimb, subiectul a acaparat atenția publicului, pe posturile TV mainsteam. COVID-ul a intrat în plan secund, protestele anti-restricții și vaccinare obligatorie sunt ignorate de televiziuni, în timp ce criza din energie și tensiunile SUA – Rusia sunt temele principale.

„Serialul” COVID a fost doar un preambul pentru ceea ce a început deja, susține Sorin Ovidiu Vîntu (SOV). Criza energetică este creată artificial, susține afaceristul. Pentru că a fost pusă la cale de executiv, cetățenii nu au de ce să spere la soluții din partea premierului sau a ministrului, a lăsat de înțeles afaceristul.

„Criza energetică este o criză indusă de Guvern. Uniunea Europană a tipărit o grămadă de hârtii – le-a emis. Pentru a face acest PNRR, banii nu existau, au fost emişi fără nicio acoperire. În Statele Unite, situaţia este la fel. S-au emis tone de dolari, tone peste tone, fără nicio acoperire.

De ce s-a întâmplat lucrul ăsta? Toată economia mondială, inclusiv cea chineză, este într-un declin fantastic. O criză enormă la orizont: incapacitatea statelor de a mai asigura costurile de funcţionare. Pentru stabilizare folosesc inflaţia. Bani mai mulţi, inflaţie mai mare, iată că statul îşi poate acoperi cheltuielile, pentru o perioadă scurtă de timp, evident.

Deci criza facturilor din România şi criza energetică din România sunt induse de Guvernul României. Tot ceea ce vedeţi, analişti, politicieni, jurnalişti, că vorbesc, soluţii şi aşa mai departe… Nişte prostii!

Se foloseşte inflaţia pentru stabilizare. De obicei, ea se foloseşte pentru a crea noi motoare economice. Acum, se foloseşte pentru stabilizare, pentru a acoperi cât de cât cantităţile colosale de bani care au fost emişi. În momentul în care statele vor considera că s-au echilibrat, în momentul acela va dispărea şi criza energetică”, a declarat Vîntu în vlogul său.

În România, peste 80% dintre furnizorii de energie sunt ai statului român.

 

Tensiunile SUA – Rusia. SOV nu crede în scenariul unui posibil război

 

SOV a comentat și pe marginea tensiunilor SUA – Rusia. În opinia afaceristului, nu va fi niciun război.

„Putin nu va declanşa niciun război! Este o cacealma! Povestea cu China e o poezie, Putin îşi dă seama ca în cazul unui conflict între Apus, America, Europa şi Rusia, China nu va trage un glonţ!

Va aştepa să vadă cine câştigă. Oricine va câştiga, va fi o victorie a la Pirus. Forţa care va câştiga va fi epuizată. Iar Putin ştie lucrul ăsta! Ce face el acum? Puncte de presiune asupra Occidentului! De ce? Să nu vină rachetele balistice americane la graniţa lor! Putin joacă la cacealma. Joc de glezne”, a mai precizat SOV.

 

Vaccinarea anti-COVID-19, în opinia lui SOV: „Este doar un profit colosal care intră în buzunarele Big Pharma”

 

În opinia lui Vîntu, pandemia de COVID-19 și campania de vaccinare este o mare farsă pusă la cale de giganții din domeniul farmaceutic, în parteneriat cu liderii-cheie din domeniul politic.

„Pandemia. Pentru toată lumea care are măcar un neuron în cap, vaccinurile astea nu fac doi bani. În ţările cu grad uriaş de vaccinare, infectările sunt uriaşe. Pentru orice om care gândeşte este evident că vaccinurile nu ajută cu nimic aşa-zisa pandemie. Este doar un profit colosal care intră în buzunarele Big Pharma.

Djokovic a refuzat, dincolo de toate criticile aduse, să fie cobai la un vaccin experimental. Lucru pe care îl fac şi eu. Şi-a păstrat demnitatea umană şi a avut creier. Noua poveste cu vaccinarea copiilor? Ferească Dumnezeu! Nu ştii ce consecinţe poate avea pe perioade lungi. Dacă tu om bătrân te vaccinezi… Mai ai puţin şi mori. Dar există riscul să-ţi condamni copilul la cine ştie ce nenorociri. Ţine-l în casă, păzeşte-l, nu îl înţepa!”, este mesajul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top