Now Reading
COVID-19 | Repornesc motoarele economiei. Statul în care fiecare cetățean primește sute de euro de la guvern

COVID-19 | Repornesc motoarele economiei. Statul în care fiecare cetățean primește sute de euro de la guvern

Japonia rămâne în continuare un exemplu de bune practici în ceea ce privește gestionarea economiei și a construcției de proiecte mărețe, în timp record. În contextul pandemiei de coronavirus, executivul nipon a început măsurile de dezghețare a economiei. 

Shinzo Abe, premierul Japoniei, a anunțat că fiecare rezident japonez sau străin va primi din partea guvernului un ajutor de 100.000 de yeni, echivalentul a 857 de euro.

„Vom face astfel încât să plătim suma rapid, tuturor”, a explicat Shinzo Abe într-o conferință de presă televizată, în contextul prelungirii stării de urgență.

COVID-19 | Japonia, buget uriaș pentru relansarea economiei

Inițial, Guvernul Japoniei a vrut să ofere 300.000 de yeni (2.571 de euro) familiilor cărora li s-au redus veniturile, din cauza pandemiei. În cele din urmă, liderii niponi au decis ca bugetul pentru sprijinul populației să fie distribuit forfetar, pentru toți cetățenii.

Măsura Guvernului Japoniei face parte din planul de ralansare economică, în valoare de peste 900 de miliarde de euro. În contextul COVID-19, turismul, comerțul și industria s-au prăbușit. De asemenea, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru vara lui 2021.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top