Now Reading
COVID-19. Expert virusolog: „Nu vom scăpa de coronavirus”. În ce stadiu se află vaccinurile

COVID-19. Expert virusolog: „Nu vom scăpa de coronavirus”. În ce stadiu se află vaccinurile

Expresia „viață după coronavirus” nu va fi validă, ci „viața cu coronavirus”, asta pentru că omenirea va fi nevoită să învețe să conviețuiască cu el (n.r. – COVID-19). Distanțarea socială va rămâne o constantă în viața noastră, afirmă virusologul Mihnea Boștină, stabilit în Noua Zeelandă. 

Nu există șanse reale ca omenirea să scape definitiv de coronavirus, spune expertul român virusolog.

„Cel mai probabil, acest virus va rămâne cu noi pentru totdeauna și va circula anual în populație la fel ca cele alte patru specii de Coronavirus, care sunt responsabile de până la 30% din cazurile de răceală înregistrate anual. Vom putea însă scăpa de amenințarea lui (…) Așa cum am scăpat de amenințarea atâtor alți microbi care au făcut prăpăd de-a lungul istoriei. Cu medicamente și cu vaccinuri”, a declarat Mihnea Boștină pentru Pro TV.

Mihnea Boștină, expert virusolog

Peste 100 de candidați pentru vaccinul salvator

În schimb, Mihnea Boștină vine și cu vești bune. În acest moment, există numeroși oameni de știință care lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului. Astfel, sunt șanse mari ca până la finalul anului în curs să existe antidotul.

„Există probabil la ora actuală peste 100 de candidați pentru un vaccin și nu este exclus ca numărul acestora să crească spectaculos în următoarele luni. Pentru cinci dintre acești candidați s-a trecut deja la stadiul de teste pe persoane. Așadar, cu siguranță vom avea un vaccin și, foarte probabil, vom avea mai mult de un vaccin (…) putem să așteptăm rezultate pozitive spre sfârșitul acestui an și un vaccin aprobat în iarnă„, a declarat Mihnea Boștină.

Asigurarea numărului de doze necesare va reprezenta o adevărată provocare, subliniază Boștină.

„A doua problemă este asigurarea numărului de doze necesare (…) Există un număr limitat de facilități care ar putea produce vaccinul, iar acestea sunt deja folosite. Ar fi criminal să oprim producția unor vaccinuri esențiale; să ne gândim ca sezonul trecut au murit peste 140.000 de persoane de pojar, o boală pentru care există deja un vaccin”, a precizat expertul pentru sursa citată.

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top