Now Reading
COVID-19: Când se vor putea organiza concerte și evenimente sportive. Verdictul experților în sănătate

COVID-19: Când se vor putea organiza concerte și evenimente sportive. Verdictul experților în sănătate

Concert. Foto: @rachellynette [Unsplash]

Pandemia de coronavirus a paralizat industria de entertainment. Divertismentul a rămas doar în online, context în care, la nivel global, se discută intens despre repornirea motoarelor. 

5 experți în sănătate au vorbit într-un articol publicat de curând în New York Times, despre reluarea normalității. Printre acestea, organizarea de concerte și evenimente artistice, cu un număr mare de participanți.

O relaxare a măsurilor de urgență nu vor însemna eliminarea totală a distanțării sociale, cea despre care specialiștii spun că este cea mai eficientă măsură pentru prevenirea răspândurii virusului. Potrivit specialiștilor, din toamnă vor fi reluate cursurile la școli, licee, universități și rutina obișnuită de lucru. Ulterior, vor fi deschise și alte locații, precum restaurante, cafenele, mall-uri.

Varianta optimistă: toamna lui 2021

În ceea ce privește evenimentele cu un număr mare de participanți, situația este mult mai delicată. Concertele, spectacolele de teatru, evenimentele sportive – cu spectatori, conferințele, târgurile se vor relua cel mai probabil în toamna anului 2021, spun specialiștii.

„Relansarea economiei trebuie făcută în etape și trebuie să înceapă cu multă distanțare socială, în locații precum șantiere, fabrici sau birouri unde se poate păstra o anumită distanță între oameni”, a explicat Zexe Emanuel, directorul Institutului Reformării Sănătății din cadrul Universității din Pennsylvania.

„Evenimentele cu un număr mare de participanți, precum conferințe, concerte, evenimente sportive – atunci când oamenii spun că le reprogramează pentru toamna lui 2020, nu am idee cum cred că poate fi posibil. Cred că acestea ar fi ultimele la care trebuie să ne gândim. Realist, vorbim cel mai devreme despre toamna anului 2021„, a adăugat acesta.

EURO 2020 va deveni EURO 2022

În cazul în care evenimentele sportive vor fi reluate cel mai devreme din toamna anului 2021, Campionatul European, reprogramat pentru anul viitor, ar putea suferi încă o amânare. De asemenea, barajul Islanda – România ar putea fi vizat de această măsură.

Mai mult, dacă Europeanul va fi amânat, și Mondialul din Qatar s-ar putea decala cu doi ani de zile.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top