Now Reading
Cosmin Contra, desființat după eșecul cu Suedia. Șumudică, Munteanu și Dinu, reacții dure

Cosmin Contra, desființat după eșecul cu Suedia. Șumudică, Munteanu și Dinu, reacții dure

Cosmin Contra, selecționerul naționalei de fotbal a României

România a bifat un eșec usturător pe Arena Națională vineri seara, contra Suediei. A pierdut cu 2-0 în fața a 50.000 de oameni și astfel, nordicii și-au asigurat calificarea la EURO 2020. Echipa lui Cosmin Contra a avut o prestație extrem de proastă, iar marii antrenori ai fotbalului românesc au avut reacții dure la adresa lui „Guriță” și a jucătorilor.

Marius Șumudică, Dorinel Munteanu și Cornel Dinu sunt oamenii din fotbal care au reacționat ferm în urma campaniei de calificare modeste bifate de națională, cu Cosmin Contra pe bancă.

Marius Șumudică

Marius Șumudică / Foto: @mariussumudicaofficial (Instagram)
Marius Șumudică / Foto: @mariussumudicaofficial (Instagram)

În opinia lui Marius Șumudică, lucrurile sunt clare. Tactica Suediei este previzibilă, iar fundașii de bandă nu aveau ce să caute în echipa de start.

  • Îmi pare rău de ce s-a întâmplat astăzi. Înaintea meciului, am dat o declaraţie şi am rămas surprins de tactica folosită. Eu am spus de la început că Suedia joacă de 40 de ani în sistemul 4-4-2. S-a întâmplat exact ce am zis eu.
  • Dacă te documentezi puţin… E la mintea cocoşului filosofia suedezilor. Suedezii au câştigat mingea a doua şi au jucat bine între linii. Eu, de doi ani, de când e Contra la naţională spun că Bancu nu e fundaş! Bancu nu are calităţi din punct de vedere defensiv. N-are agresivitate, n-are lovitură de cap.
  • Mă deranjează această înfrângere, că voiam şi eu să ne calificăm. Mâine mă duc la echipă şi mă iau turcii la mişto. Bine, mai există varianta barajului, dar îmi doream să batem Suedia.
  • Nedelcearu şi Rus s-au băgat sub minge la primul gol, nu trebuie să mai ascundem gunoiul sub preş. Să joci cu Mogoş, un jucător debutant la naţională într-un asemenea meci… (Digi Sport)

Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu / Foto: FRF TV
Dorinel Munteanu / Foto: FRF TV

Dorinel Munteanu crede că demisia lui Cosmin Contra ar fi un lucru firesc, în contextul în care naționala a dezamăgit în preliminarii, iar „Guriță” a făcut mereu echipa „după ureche”.

  • Echipa noastră națională n-a avut un nucleu de bază în aceste preliminarii. Eu am spus-o mereu. Un nucleu pe care să se poată baza, chiar dacă nu jucau la echipele de club. Mereu am făcut naționala după ureche, după niște principii pe care eu nu le-am înțeles. Suntem cu toții dezamăgiți.
  • Cosmin trebuia să facă cel mai bun 11 în aceste preliminarii. Am schimbat sistemul de joc de vreo patru ori. Nu putem face un pas în față dacă schimbi mereu sistemul și echipa.
  • Vreți să mă provocați? Nu cred că trebuie demis. Trebuie să vină asta din oficiu. Din moment ce Cosmin crede că toată lumea are ceva cu el, nu e un semn bun. (Digi Sport)

Cornel Dinu

Cornel Dinu / Foto: Telekom Sport
Cornel Dinu / Foto: Telekom Sport

Cornel Dinu a comentat în stilul caracteristic eșecul României. În opinia sa, diferența dintre România și Suedia a fost ca de la cer la pământ.

  • Am stat să mă gândesc şi m-am gândit o perioadă când dracu’ a mai fost diferenţa asta şi sfidarea ca joc şi ca atitudine între o echipă străină şi echipa naţionala României. Aveai senzaţia că joacă o echipă de divizia C cu o echipă de prima ligă. Dar nu de la noi, că la noi valorile sunt apropiate. (Telekom Sport)

Cosmin Contra a recunoscut superioritatea Suediei

Cosmin Contra a reacționat imediat după meci. Selecționerul are cunoscut că Suedia a fost o echipă net superioară, în fața căreia „tricolorii” au fost victime sigure.

„Din păcate, azi nu am putut să câştigăm, pentru că am avut în faţă o echipă mai bună. Cred că este cel mai slab meci din mandatul meu”, a declarat Contra (PRO X).

  • Mirel Rădoi, Dan Petrescu, Marius Șumudică și Gigă Hagi sunt variantele de posibili înlocuitori pe care le are în vedere Federația Română de Fotbal.
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top