Now Reading
Coronavirusul scoate mizeriile de sub preș. Fătălăii, în prima linie

 

Coronavirusul scoate mizeriile de sub preș. Fătălăii, în prima linie

Fără vreo doză de sadism, nu pot să nu constat faptul că acest coronavirus, COVID – 19, are și niște părți pozitive. Mai precis, scoate la lumină mizeriile de sub preș.

Incompetență, impostură și inconștiență

La nivel global, coronavirusul scoate la suprafață multe nereguli: incapacitatea unor state de a face față unei situații de criză – fenomen prezent puternic în România, prin intermediul jalnicilor lideri politici; iresponsabilitatea și lipsa de educație a românilor, care, nestingheriți, ies zi și noapte la frecat menta pe bulevarde, prin mall-uri, în loc să stea în casă; impostura marilor lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri, care au umflat prețurile la produsele alimentare pe fondul crizei, în contextul în care se anunță vremuri grele din punct de vedere economic și, totodată, starea de letargie a omului modern.

Despre fiecare aspect în parte s-a tot discutat în ultimele zile, mai puțin pe marginea ultimului menționat, pe care-l voi dezvolta în rândurile ce urmează. Ideea pleacă de la o știre pe care am văzut-o astăzi la TV. Era vorba despre barurile, cafenelele și restaurantele din Marea Britanie, care vor fi închise, în contextul pandemiei de coronavirus. Jurnaliștii britanici au cules mai multe reacții din stradă. Bineînțeles, reacțiile cetățenilor britanici au fost preponderent negative. În special a unui individ gras, de aproximativ 30 de ani, care a declarat: „Ar fi un dezastru să se întâmple așa ceva”. Este dovada perfectă că mcdonaldizarea societății, a lui Ritzer, funcționează la turație maximă, iar prostia, iresponsabilitatea și lentoarea nu sunt particularități românești, ci generale.

„Cum boss, fără țigare la terasă?”

Practic, tovarășul din Regatul Unit se temea că va fi izolat în casă. Protesta și se temea de ceea ce se cuvine în mod firesc și responsabil să facă pentru siguranța sa și a celor din jur. În mod firesc, în alte vremuri, situația cu cei certați cu bunul-simț, bombe cu ceas, ar fi fost tranșată corect, ferm și fără dezbateri „democratice”: cu un glonț în cap. La fel și în cazul marilor jucătorii din retail, care apelează la niște manevre total lipsite de etică, în scopul obținerii de profit.

Cetățeanul supraponderal din Marea Britanie se temea că nu-și va mai putea bea berea la terasă cu băieții și că se va plictisi în casă. Cu alte cuvinte, asta este una dintre fricile omului modern, plin de hemoroizi de la atât de multă comoditate, metaforic vorbind, bineînțeles. În urmă cu un secol, bărbații mergeau cu arma în mână la război. Acum, teama bărbaților sau, mai bine spus, a falșilor bărbați este aceea de izolare temporară. În cazul unei situații extreme, ar fi primii care s-ar vârî sub pat și n-ar mai ieși de acolo, lucru cert. Dar confortul excesiv, rezultat al mai multor factori, printre care, lipsa unui glonț care să treacă pe la ureche, se pare că a transformat tabăra masculină într-una plină de exemplare eșuate, fătălăi iresponsabili, care nu știu să aprecieze starea de pace și să respecte niște reguli de bun-simț.

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top