Now Reading
Citatul care l-a motivat pe David Popovici să ajungă cel mai rapid înotător din istorie la proba de 100 de metri, la doar 17 ani

Citatul care l-a motivat pe David Popovici să ajungă cel mai rapid înotător din istorie la proba de 100 de metri, la doar 17 ani

David Popovici a uimit din nou, întreaga lume a sportului. Sâmbătă, puștiul de la clubul Dinamo a stabilit un record mondial la seniori, la 100 de metri liber. Astfel, românul în vârstă de 17 ani a devenit cel mai rapid înotător din istorie la proba de viteză și a devenit campion european.

46.86 este recordul mondial stabilit de către David Popovici, la 100 de metri liber. Astfel, sportivul român a devansat recordmeni precum brazilianul Cesar Cielo (46.91, anul 2009), francezul Alain Bernard (46,94 – anul 2009) și americanul Caeleb Dressel (46,96 – anul 2019).

Cu o zi înainte, în semifinală, Popovici reușise un record european, 46,98 de secunde.

 

Mindsetul, extrem de important pentru David Popovici

 

După finala de la Roma, Popovici a publicat un mesaj pentru urmăritorii săi, pe Facebook, un colaj foto însoțit de drapelul României și un citat care a contribuit puternic la marea sa reușită, de a deveni cel mai bun din istorie.

„Succesul vine prin faptul că știi că ai dat maximul din tine, pentru a deveni cel mai bun și din faptul că știi că ești capabil să fii ce mai bun”, a notat Popovici în social media.

Practic, înainte de a deveni cel mai bun, David Popovici a vizualizat succesul. Așa cum bine știm, mindsetul este crucial în sportul de performanță, pe lângă talent, muncă asiduă și organizare.

 

David Popovici, celebru la nivel mondial

 

Succesul lui David Popovici a fost consemnat de toată presa internațională. New York Post, Gazzetta dello Sport, L’Equipe, Marca, Sporza,  DW, Swimming World Magazine se numără printre publicațiile care au dedicat materiale ample românului.

„Veni, Vidi, Popovici! David Popovici a devenit campion european la Roma, cu o prestație regească”, au scris belgienii de la Sporza.

„Bliț! David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător din istorie al recordului mondial la proba de 100 de metri liber”, a notat publicația americană Swimming World Magazine.

„Vise adolescentine pentru David Popovici! La 17 ani, a bătut recordul mondial. Recordul precedent nu mai fusese doborât din 2009″, au scris nemții de la DW Sports.

„Progresul lui Popovici la această probă este incredibil. În aprilie 2021, cel mai bun timp al său era 49.09. În ceva mai mult decât un an, a reușit să taie două secunde.

Se poate spune că acum el este cel mai bun înotător din lume la această probă”, au remarcat americanii de la Swim Swam.

 

David Popovici, un campion născut pe un teren arid

 

Succesul lui David Popovici este una dintre puținele raze de lumină din sportul românesc, în condițiile în care în ultimii 32 de ani, guvernele de la Palatul Victoria și președinții de la Cotroceni au neglijat complet investițiile în această direcție.

Ce alte performanțe spectaculoase ar fi bifat sportivii români în ultimii 32 de ani dacă guvernele de la București nu i-ar fi ignorat?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top