Now Reading
Cine sunt și ce avere au frații Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman). L-au detronat pe Ion Țiriac în topul celor mai bogați români

Cine sunt și ce avere au frații Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman). L-au detronat pe Ion Țiriac în topul celor mai bogați români

Frații Dedeman din Bacău, Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii lanțului de magazine Dedeman, l-au detronat pe Ion Țiriac în topul celor mai bogați români. Potrivit top 300 Capital, antreprenorii din Moldova au o avere estimată la 2-2,1 miliarde de euro.

Pe locul al doilea în topul celor mai bogați români este Ion Țiriac, cu o avere estimată la 1,9-2 miliarde de euro, urmat de alt băcăuan, originar din Onești, Daniel Dineș – antreprenor stabilit în SUA, în domeniul IT, care deține 20% compania UiPath și are o avere de 1,4 miliarde de euro.

 

Dragoș (stânga) și Adrian (drapta) Pavăl

 

Cum au început Dragoș și Adrian Pavăl afacerea Dedeman

 

Frații Dedeman au deschis primul magazin în Bacău, în anul 1992. Avea doar 16 metri pătrați, un butic în care vindeau chilipiruri pentru casă, precum șlapi și cârlige. Cei doi provin dintr-o familie modestă, iar pentru că au crezut în afacerea lor, și-au luat credit de la bancă, pentru care au garantat cu casele.

Afacerea Dedeman a devenit la scurt timp un business de mare succes la nivel regional în zona de bricolaj și mobilier, care mai apoi, s-a extins enorm. În prezent, la nivel național există 49 de magazine și alte 5 în afară, în state vecine. Compania are peste 11.000 de angajați, iar în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,73 de miliarde de euro, de 7 ori mai mare față de 2009.

 

Frații Dedeman, interesați de investiții în fotbal

 

MApN vrea să vândă echipa de fotbal CSA Steaua. Este singura posibilitate pentru ca echipa armatei să poată promova în Liga 1, potrivit regulamentului. Astfel, militarii se află în negocieri cu Frații Dedeman, potrivit Fanatik.

În ultimii ani, s-a mai discutat despre posibilitatea ca Frații Pavăl să investească în fotbal, cel puțin la nivel local, în Bacău. La un moment dat era vorba despre resuscitarea echipei de fotbal din oraș și despre realizarea unui nou stadion, însă intenția nu s-a concretizat. De asemenea, antreprenorii au mai fost în negocieri cu Gică Hagi, pentru preluarea unui pachet de acțiuni la Viitorul. „Regele” însă, a vrut putere totală de decizie.

Pe lângă Dedeman, frații Pavăl mai sunt implicați în alte afaceri. Printre acestea, transportatorul de țiței Conpet Ploiești, la care dețin 7,4% din acțiuni. De-a lungul timpului, au mai avut listate la bursă: Alro Slatina, Electrica, Cemacon, Transelectrica, Vrancart Adjud și Antibiotice Iași.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top