Now Reading
Cine este și ce avere are Dorinel Umbrărescu, cel mai mare constructor de autostrăzi din România

Cine este și ce avere are Dorinel Umbrărescu, cel mai mare constructor de autostrăzi din România

Dorinel Umbrărescu (59 de ani) este supranumit „regele asfaltului”, cunoscut pentru proiectele pe care le derulează în domeniul infrastructurii rutiere și al transporturilor. Antreprenorul este constructorul român cu cele mai multe contracte semnate cu CNAIR (Compania Națională de Infrastructura Rutieră), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Dorinel Umbrărescu este născut în data de 9 noiembrie 1961, în județul Vrancea, în localitatea Tănăsoaia. Până la începutul anilor ’90 a lucrat la Întreprinderea Agricolă de Stat, respectiv la Întreprinderea Regională de Transporturi Auto din Bacău, localitatea Podu Turcului.

La sfârșitul anilor ’90 a intrat în afaceri Dorinel Umbrărescu. Și-a achiziționat două camioane cu care a început să facă transport internațional. S-a dovedit o afacere profitabilă, iar în câțiva ani a ajuns să dețină o flotă de peste 100 de mijlocale de transport.

Pentru Dorinel Umbrărescu a urmat crearea companiilor Technotrade și Spedition UMB, care-și desfășoară activitatea și astăzi. Cele două firme aparțin antreprenorului cu reședința în Bacău și soției sale, Mirela Umbrărescu. De asemenea, familia Umbrărescu mai deține și un business în domeniul bancar. În 2013 a cumpărat 93% din acțiunile ATE Bank România de la Piraeus Bank, o tranzacție în valoare de 10 milioane de euro.

 

Ce avere are Dorinel Umbrărescu

 

Dorinel Umbrărescu a fost ani la rând în topul celor mai bogați români. În 2014, averea sa era estimată la 400 de milioane de euro, potrivit Forbes. Cea mai recentă estimare aparține celor de la Capital, care spun că antreprenorul român are o avere estimată la 228-248 de milioane de euro.

Prin intermediul firmelor sale, Dorinel Umbrărescu este cunoscut drept unul dintre cei mai performanți constructori români.

Tehnostrade (peste 1.100 de angajați), Spedition UMB (peste 40 de angajați) și SA&PE Construct (peste 10 angajați) sunt firmele familiei Umbrărescu, la care deține acțiuni Dorinel Umbrărescu, soția Mirela, dar și alți membri ai familiei, acționari minoritari.

 

Dorinel Umbrărescu, lider detașat în topul contractelor câștigate în 2020

 

În 2020, Dorinel Umbrărescu este lider în clasamentul constructorilor după contractele câștigate. În total, 155 de kilometri de construit, în valoare de 4,7 miliarde de lei, urmat de italienii de la Astaldi, cu contracte în valoare de 1,7 miliarde de lei, cu 30 de kilometri și turcii de la Nurol Insaat, cu 1,5 miliarde de lei și 39,5 kilometri.

Cel mai mare contract câștigat de Umbrărescu este în valoare de 1,39 de miliarde de lei, 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, tronsoanele Nădășelu-Mihăilești-Zimbor. În topul proiectelor câștigate de antreprenorul român la licitații se mai numără: 12 kilometri ai lotului vecin, Zimbor – Poarta Sălajului, pentru 680 milioane de lei, Centura Galați (705 milioane de lei), tronsoanele 3 și 4 din „Autostrada Ford” (1,28 miliarde de lei amândouă) și Autostrada de Centură București Nord lot 4 (313 milioane de lei). Umbrărescu a fost desemnat câștigător și pentru construcția Drumului Expres Brăila – Galați, cu o ofertă de 371 milioane de lei.

În prezent, Dorinel Umbrărescu are în lucru Centura Bacău (32 de kilometri, dintre care 16 km de autostradă), Drumul Expres Craiova-Pitești – tronsonul 2, lotul 1, Varianta Ocolitoare Rădăuți, Drumul Expres Craiova-Pitești – tronsonul 2, lotul 2.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top