Now Reading
Cine este Shannon Briggs, viitorul adversar al lui Mike Tyson. Misiune dificilă pentru „Iron Mike” [VIDEO]

Cine este Shannon Briggs, viitorul adversar al lui Mike Tyson. Misiune dificilă pentru „Iron Mike” [VIDEO]

Mike Tyson revine în ring, la vârsta de 53 de ani. Fostul mare campion va avea un adversar incomod, pe americanul Shannon Briggs, poreclit „The Cannon”/„Tunul”.

Shannon Briggs a disputat primul meci la profesioniști în 1992 iar ultimul, în 2016, la vârsta de 44 de ani. De-a lungul carierei sale, a întâlnit nume mari ale boxului profesionist.

L-a bătut pe George Foreman în 1997, a pierdut în fața lui Lennox Lewis un an mai târziu, a făcut un egal cu Francois Botha în 1999, iar în 2010 a fost învins de Vitali Klitschko, la puncte.

Shannon Briggs, în dialog cu Mike Tyson, în urmă cu aproape un deceniu [VIDEO]

Shannon Briggs, trollul lui Vladimir Klitschko

De la înfrângerea suferită în urmă cu un deceniu în fața ucraineanului, Shannon Briggs a încercat în repetate rânduri să-l convingă pe Vladimir Klitschko să-i ofere o șansă la titlu.

L-a urmărit peste tot pe fratele mai mic al familiei Klitschko. De asemenea, o abordare asemănătoare a avut și cu David Haye. Trollingul lui Briggs nu a avut nici de această dată succes.

Vladimir Klitschko, tachinat de către Shannon Briggs (VIDEO)

După meciul cu Vitali, Briggs a avut o pauză de 4 ani. Din 2014 până în 2016, pugilistul a încercat să recupereze timpul pierdut. Astfel, a avut nu mai puțin de 9 meciuri, într-o perioadă extrem de scurtă. Un bun încasator, rezistent și foarte puternic, s-a dezlănțuit după vârsta de 40 de ani.

Shannon Briggs, dezlănțuit pe final de carieră

A câștigat toate cele 9 meciuri. În 7 dintre ele a reușit să se impună prin KO în prima rundă, iar într-unul – în runda a doua. Numele adversarilor săi n-au fost de top, însă este de ramarcat ambiția și maniera categorică de a obține succesele, din partea unui sportiv trecut de prima tinerețe.

Shannon Briggs și-a încheiat cariera cu 60 de victorii, 6 înfrângeri și un egal. A fost și campion mondial, în perioada 1997-1998, respectiv 2006-2007. Shannon Briggs și-a încercat norocul și în kickboxing. A disputat doar un meci, în K-1. A obținut o victorie, în fața lui Tom Erikson, în runda 1.

David Haye, tachinat de către Shannon Briggs (VIDEO)

Shannon Briggs, un adevărat entertainer

Shannon Briggs, la fel ca Mike Tyson, este un adevărat showman. Replica „Let’s go champ!” este celebră, utilizată în special în momentele în care Briggs îl prindea în colț pe Vladimir Klitschko, pentru a-l provoca la bătaie.

De asemenea, boxerul în vârstă de 48 de ani a jucat și în filme: „Bad Boys II”, „Transporter 2″ sunt doar câteva titluri din distribuția cărora a făcut parte.

Shannon Briggs, alături de Mike Tyson

Shannon Briggs are câteva atuuri fizice față de Mike Tyson. Briggs are 1.93 metri înălțime și o alonjă de 2.03 metri. De partea cealaltă, Tyson are 1.78 metri înălțime și o alonjă de 1.80 metri. În ciuda cestui fapt, lui Briggs i-ar fi plăcut să fie mai înalt cu vreo 5 centimetri.

Câteva lucruri despre Shannon Briggs, dezvăluite chiar de către… Shannon Briggs [VIDEO]

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top