Now Reading
Cine este Joe Biden, adversarul lui Donald Trump | Alegeri prezidențiale SUA

Cine este Joe Biden, adversarul lui Donald Trump | Alegeri prezidențiale SUA

Joe Biden, tachinat pentru vârsta înaintată

Cine este Joe Biden | Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii se apropie, iar Joe Biden este favorit să fie demnat drept contracandidatul lui Donald Trump scaunul de la Casa Albă în perioada 2020-2024. 

Donald Trump a bătut recordul de vârstă când a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. A devenit lider al superputerii mondiale la aproape 70 de ani și 220 de zile. În 2020, controversatul om de afaceri ar putea pierde scaunul de la Casa Albă și implicit, recordul de vârstă în fața lui Joe Biden, care are 77 de ani.

Vârsta înaintată a lui Joe Biden a fost subiect de glume în tabăra lui Donald Trump, însă contracandidatul democrat are o minte ageră, un trup zvelt și un CV ofertant.

Joe Biden, prieten cu Barack Obama
Joe Biden, prieten cu Barack Obama

Cine este Joe Biden | CV impresionant pentru candidatul democrat

Joe Biden s-a născut pe 20 niembrie 1942, în statul Pennsylvania. A lucrat ca avocat o scurtă perioadă de timp, iar mai apoi a intrat în politică. În 1973 a devenit senator, al cincilea cel mai tânăr din istoria SUA. 36 de ani a fost senator de Delaware, cel mai longeviv mandat din istorie.

Mai apoi, a devenit unul dintre „oamenii-cheie” ai președintelui Barack Obama. Timp de 8 ani, din 2008 până în 2016 a fost vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. În acest timp s-a ocupat intens de problemele economice și relațiile internaționale.

După încetarea mandatului lui Barack Obama, fostul președinte democrat i-a oferit lui Biden Medalia Prezidențială a Libertății, înaltă distincție.

Joe Biden în tinerețe
Joe Biden în tinerețe

Cine e Joe Biden | Candidatul democrat, căsătorit pentru a doua oară

Joe Biden a urmat cursurile unei școli catolice. A fost un elev mediocru, iar în 1965 a obținut licența în istorie și științe politice, la Universitatea din Delaware. În 1968 și-a luat și cea de-a doua specializare, în Drept.

Joe Biden s-a căsătorit în 1966, la 24 de ani, cu Neilia Hunter, cu care a avut trei copii. În urma unui accident de mașină și-au pierdut fiica de 16 ani, iar cei doi fii au fost spitalizați.

În 1977, Biden s-a căsătorit din nou, cu o profesoară, Jill Jacobs, cu care are o fiică.

JOE BIDEN, DONALD TRUMP

Ce au în comun Joe Biden și Donald Trump

Și Donald Trump, și Joe Biden iubesc foarte mult femeile și nu sunt în stare să-și stăpânească unele reacții. Dacă președintele în exercițiu a fost acuzat în repetate rânduri că a abuzat sexual mai multe persoane de sex opus, în spațiul public american este cunoscut faptul că fostul vicepreședinte al lui Obama este „mult prea tandru” cu femeile.

Săruturile încărcate cu prea multă afecțiune, atingerile și privirile insistente sunt „specialitatea casei” pentru Biden. Politicianul în vârstă de 77 de ani s-a apărat afirmând că nu și-a dat seama de impactul gesturilor sale și a promis că pe viitor va fi mai atent, fără a-și cere scuze.

Joe Biden, un as când vine vorba despre ținută
Joe Biden, un as când vine vorba despre ținută

Joe Biden, gata pentru flotări

În SUA, calculele sunt clare. De un an de zile, Joe Biden este considerat drept principalul contracandidat al lui Donald Trump, deși Bernie Sanders (78 de ani) s-a poziționat și el ca un posibil adversar de temut pentru Trump.

Cert este că în 2020, americanii vor avea o confruntare între doi candidați trecuți bine de 70 de ani. Cel mai înțepat pe marginea acestui subiect a fost Joe Biden. La finalul anului trecut, întrebat la MSNBC cum ar reacționa dacă Trump l-ar ataca pe tema vârstei în timpul unei dezbateri, a dat un răspuns ferm: „Eu i-aș spune în felul următor: `Hai, Donald! Hai, omule! Câte flotări zici că faci?`”.

Joe Biden, scandal cu un alegător [VIDEO]

O provocare asemănătoare a primit-o Joe Biden tot în 2019 și din partea unui alegător. În cadrul unui miting, un cetățean american i-a spus fostului vicepreședinte că este mult prea bătrân pentru a fi șef al statului.

Răspunsul lui Joe Biden nu a întârziat să apară: „Sunt de ceva timp în zonă și știu mai multe decât majoritatea oamenilor. Pot să fac lucruri, de aceea candidez. Dacă vrei să-mi verifici starea fizică, haide să facem flotări, haide să facem ceea ce vrei!”. [VEZI VIDEO mai jos!]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top