Now Reading
Cine este Herminio Menendez, spaniolul favorit să cumpere Dinamo

Cine este Herminio Menendez, spaniolul favorit să cumpere Dinamo

Dinamo ar putea ajunge sub comanda unui fond de investiții din Spania. Negocierile se poartă între Ionuț Negoiță și Herminio Menendez, iar tranzacția ar putea să se încheie la finalul acestei săptămâni, potrivit presei din Spania. 

Avocații ibericilor analizează de două săptămâni documentele clubului și au undă verde pentru finalizarea negocierilor. Fondul de investiții garantează stingerea tuturor datoriilor (peste 4 milioane de euro) de la clubul din Ștefan cel Mare, plus stingerea litigiilor cu Rotariu și Șerban, care ar însemna încă două milioane de euro.

Cine este Herminio Menendez

Herminio Menendez (66 de ani) conduce fondul de investiții, care ar urma să devină acționar majoritar la Dinamo, este un influent om de afaceri, un nume uriaș în sportul mondial, apropiat al „sportului rege”. Herminio Menendez, fost director sportiv la Sevilla în anii ’90, iar printre „elevii” săi se numără celebrul Monchi, fost jucător și în prezent, unul dintre cel mai bine cotați agenți din lume.

De asemenea, Menendez a fost director general la Sporting Gijon, în perioada 1993-1997. Ultima oară a avut funcție de conducere în al treilea eșalon din Spania, la CP Cacereno.

Menendez rămâne totodată un sportiv legendar pentru spanioli. A fost canotor, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice, participant la patru ediții ale Olimpiadei, în perioada 1972-1984.

Dinamoviștii, optimiști

Șansele ca afacerea să se realizeze sunt destul de mari, aspect confirmat de către Florin Prunea, managerul general al „câinilor”.

„Ionuț Negoiță este optimist. Speră să se rezolve, am înțeles de la el că sunt oameni serioși (n.r. – spaniolii). Cu siguranță că Dinamo are nevoie de Andone. E dinamovist 100%. I-am dat și eu niște detalii legate de problemele pe care le-am avut anul acesta. Bine, el le știa în mare parte, le știe toată lumea că sunt la vedere”, a spus Florin Prunea, luni dimineață, la ProSport Live.

Impresarul Toni Curea este cel care l-a propus la Dinamo pe Herminio Menendez. Ioan Andone este implicat activ în negocieri și ar urma să aibă funcția de președinte în noua formulă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top