Now Reading
Cine este, de fapt, AUR. Inițiativele pe care le susține noul partid anti-sistem

Cine este, de fapt, AUR. Inițiativele pe care le susține noul partid anti-sistem

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un nou partid pe scena politică din România, o formațiune înființată de către George Simion (34 de ani), unionist, activist civic și Claudiu Târziu, jurnalist.

AUR a fost înființat în septembrie 2019, iar în ianuarie 2020 și-a lansat programul politic. Potrivit informațiilor oficiale exprimate de noua formațiune, poziția sa este de dreapta și se sprijină pe 4 piloni: familia, patria, credința, libertatea. Din punct de vedere ideologic, se poziționează în contrast cu USR. AUR se caracterizează un partid conservator, patriot și unionist. Partidul a fost înființat în urma campaniei de la alegerile europarlamentare din 2019, a lui George Simion.

 

Cine sunt George Simion și Claudiu Târziu, fondatorii partidului AUR

 

George Simion

George Simion, originar din Focșani, este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București și al unui master în istorie, programul „Crimele comunismului”, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De-a lungul timpului, a organizat mai multe manifestații și campanii unioniste, atât în România, cât și în Republica Moldova și a scris mai multe cărți de istorie.

Claudiu Târziu

Claudiu Târziu (47 de ani), născut în Bacău, a absolvit Facultatea de Drept la „Mihai Eminescu” Iași, respectiv Comunicare și Relații Publice în cadrul SNSPA. Este unul dintre liderii ONG-ului Coaliția pentru Familie și implicit, un susținător al referendumului din 2018. De-a lungul timpului, în calitate de jurnalist, a lucrat la Revista Rost și Formula AS.

 

USR PLUS, exod în AUR

 

Printre susținătorii partidului se numără naistul Nicolae Voiculeț și actorul Mircea Diaconu, fost candidat al alegerilor prezidențiale din 2019. Cunoscut pentru tensiunile interne, mai mulți membri ai USR PLUS au plecat de-a lungul timpului în AUR. Printre aceștia, 5 consilieri locali din București, inclusiv Antonio Andrusceac, membru fondator USB și USR. De asemenea, printre membrii partidului se numără și scriitorul Dan Tănasă, jurnalistul care a semnalat de-a lungul timpului abuzurile extremiștilor maghiari asupra etnicilor români.

La alegerile locale din 2020, AUR a obținut 3 primari la nivel național și 79 de consilieri locali. Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, George Simion a anunțat că partidul, aproape inexistent pe TV, însă destul de popular în social media,  va obține peste 10% din voturi.

 

Claudiu Târziu: „AUR are un electorat care provine din rîndurile celor care în ultimele două, trei cicluri electorale n-au mai votat, pentru că n-au avut ce alege”

 

Cei doi președinți ai partidului au atenționat înainte de alegeri cu privire la faptul că AUR este ținta unor campanii agresive de denigrare din partea adversarilor politici.

„Dacă mai aveați îndoieli în legătură cu AUR, răspundeți-vă la o singură întrebare: de ce este atacat din toate părțile, ca la comandă, mai ales de cînd s-a aflat că trece pragul electoral? În subsidiar, ați putea să căutați răspunsul la o alta: ce cădere morală au cei care acuză AUR?

Și cînd spun că sîntem atacați din toate părțile, nu exagerez. De la securiștii și năimiții care își fac veacul sub sigla unor ONG-uri și pretinse organe de presă, pînă la liderii unor partide politice.

N-aș fi crezut însă că un om cu multă carte, cu opțiuni clare conservatoare, care a fost și el terfelit pe nedrept de-a lungul timpului, un om pe care îl consideram prieten, ca Mihai Neamțu, va ajunge să ne înjure cu înjurăturile altora (pentru care fiecare va răspunde după alegeri, nici o grijă, pentru că noi sîntem oameni de onoare și așa vrem să rămînem). De ce o face? Din disperare. PMP nu mai intră în Parlament și bănuiește că din pricina ascensiunii AUR.

E adevărat că AUR are un electorat care vine din multe zone, un electorat dezamăgit, sătul să fie păcălit și care încă nu renunță la luptă. Dar mai mult, AUR are un electorat care provine din rîndurile celor care în ultimele două, trei cicluri electorale n-au mai votat, pentru că n-au avut ce alege. AUR este speranța tuturor.

De aceea AUR va intra în Parlament și, nădăjduim că, în ciuda fraudei masive despre care avem informații că se pune la cale, va obține un scor istoric, care îl va transforma în arbitru al scenei politice din start”, a transmis Târziu.

 

Inițiativele partidului AUR

 

AUR propune cetățenilor câteva inițiative în premieră pentru România:

  • eliminarea finanțării partidelor de stat:
  • limitarea mandatelor de parlamentar la două;
  • interzicerea traseismului politic;
  • instituirea unui contract între alegători și aleși, prin care parlamentarii să fie revocați dacă nu-și respectă promisiunile;
  • creșterea numărului de parlamentari pentru Diaspora;
  • reducerea numărului total de parlamentari.
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top