Now Reading
Cine este Călin Georgescu, propunerea partidului AUR pentru funcția de premier al României

Cine este Călin Georgescu, propunerea partidului AUR pentru funcția de premier al României

Călin Georgescu este propunerea de premier a surprizei alegerilor parlamentare 2020, partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). Cine este, de fapt, varianta pentru viitorul executiv?

AUR a obținut 9% la alegerile parlamentare din 6 decembrie, doar în baza comunicării online și a mitingurilor. Astfel, poate veni cu propunere de premier la consultările cu președintele statului. Dorin Lulea, vicepreședinte al noii formațiuni politice, a făcut anunțul în social media.

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a transmis Lulea pe pagina sa de Facebook.

 

Cine este Călin Georgescu, propunerea de premier a partidului AUR

 

Călin Georgescu este expert în domeniul dezvoltării durabile, cu o experiență de 17 ani în structurile Organizației Națiunii Unite (ONU): Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice și periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

În perioada 1999-2008 a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma internațional și a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

De-a lungul timpului, a publicat mai multe cărți de studii prospective cu privire la dezvoltarea umană și progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaționale privind România.

În ceea ce privește studiile, Călin Georgescu a obținut doctoratul în știință solului la Universitatea de Științe Agronomice din București.

 

Călin Georgescu, o figură din ce în ce mai vizibilă în societate

 

În prezent, Călin Georgescu are pe pagina de Facebook peste 120.000 de urmăritori și peste 90.000 de aprecieri. De asemenea, a fost realizată o petiție semnată de zeci de mii de români pentru numirea lui Georgescu în funcția de premier.

În ultimii ani, a început să fie din ce în ce mai vizibil, prin prezența în emisiuni online și televiziuni mici. Georgescu de declară un patriot, iar pozițiile sale anti-sistem au devenit cunoscute în online.

 

Călin Georgescu, despre pandemia de coronavirus

 

„Trăim o pandemie a fricii (…) Omenirea este ținută sub frică, ca să poată fi controlată. Astăzi vorbim despre ‘deepstate’, adică despre statul subteran. În opinia mea, cel puțin acum, are două entități: sistemul financiar-bancar și big pharma. Cele două lucrează împreună și o mare criză, cum este și aceasta, conduce la mari averi pentru cei care le conduc (…) Statul a devenit cel mai mare dușman al cetățenilor, culmea” – Canal 33.

„Se vorbește despre această pandemie, dar se uită ce s-a întâmplat în Syria, în Rwanda, în 1994, când au fost măcelăriți un milion de oameni. Cât oameni au murit de așa-zisă pandemie? Poate 160.000-170.000, dar vă dau și alte cifre. În ora asta în care noi vorbim, mor 300 de copii, de sărăcie, de foame. La nivel global, 8 milioane de copii dispar în rețele de pedofilie. Ce au făcut aceste instituții internaționale pentru a proteja viața? Nimic, continuă să-și subordoneze prin cele două componente esențiale (n.r. – instituțiile financiare și big pharma în special) tot leadershipul politic. De aceea, nici nu există lideri politici, în adevăratul sens al cuvântului” – Canal 33.

 

Călin Georgescu: Ce reprezintă de fapt România la nivel internațional

 

„Cum arată România astăzi?! România este o colonie furnizoare de materii prime și forță de muncă. Asta este tot, punct. Toți au participat la chestia asta. De la Revoluție a fost doar o promovare malignă a incompetenței. I-a unit un singur lucru pe toți: hoția” – TVR.

„Dacă un conducător își hrănește egoul, n-are cum să hrănească o țară. Și asta au făcut toți până acum. Își hrănesc propriul ego”.

 

Călin Georgescu, despre justiția din România

 

„Justiția în România, când judecă, o face la ordin, nu din conștiință (…) În România nu există justiție. În pușcărie intră doar slugile. Nu există cineva vinovat, este un conglomerat. În clipa când unul înșală drumul către putere și bani, este înlăturat imediat. Asta se numelte slăbiciune umană. Și nu ai cum să o ștergi sau să o înlături cu arma, sunt lucruri mult mai adânci. Poporul român este în primul rând distrus sufletește” – TVR.

 

Călin Georgescu, despre Biserica Ortodoxă Română

 

„Eu cred că Biserica Ortodoxă poate să contribuie foarte mult. Poate să ajute enorm schimbarea României. Dar în primul rând, trebuie să se schimbe ea. Despre patriarh… Era înainte cruce de lemn și inimă de aur. Acum este cruce de aur și inimă de lemn” – TVR.

 

Călin Georgescu, despre slugărnicia politicienilor români

 

„Politica diplomatică înseamnă să te ai bine cu toți, dar nu să fii slugă. Nu cere nimeni această atitudine. Oamenii care își dau seama că nu sunt băgați în seamă, pentru că nu știu să spună nimic, devin slugi” – TVR.

„România este o piață în care se vând produsele de plastic din Occident. Este o țară care paote să hrănească Europa și care importă  85% produse alimentare. Asta este o crimă”.

 

Călin Georgescu: Leadershipul politic, subjugat de marile corporații

 

„Africa este săracă pentru că alții vor să fie săracă. Africa nu este un continent sărac. Însă, așa cum este și România, se vând foarte ușor prin conducătorii lor și acceptă să fie conduși de corporații din afară, care nu fac decât să cumpere metrul cub de apă cu un cent și-l vând cu 3-4-5 dolari” – Adevărul.

„Cauza situației în lume, dincolo de lăcomie și trufie a celor care jefuiesc planeta și anulează leadershipul politic la nivel mondial, este generat de politica neoliberală și marile corporații. 200 de corporații – cele mai mari din această lume, sunt mai puternice decât toate cele 150 de state ale lumii la un loc. Leadershipul poltiic este din ce în ce mai mic, pentru că se urmărește doar profitul marilor corporații” – Adevărul.

 

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top