Now Reading
Cine este Adrian Sârbu, patronul Aleph News

Cine este Adrian Sârbu, patronul Aleph News

Adrian Sârbu (65 de ani) a lansat marți, 1 septembrie 2020 postul de știri Aleph News, un concept inovator în mass-media din România. Pentru cei mai tineri, numele său poate nu spune mare lucru, însă în rândul celor trecuți de 30 de ani este o legendă a industriei media autohtone.

Adrian Sârbu este antreprenor în mass-media. La Revoluție, în 1989, era regizor de filme la Studio Sahia. În 1990 a și-a deschis firma Media Pro, iar în 1991 a fondat agenția de știri Mediafax. În 1993 a lansat grupul Media Pro, rețea de producție și distribuție de film, televiziune, radio, reviste, ziare și site-uri de știri.

Adrian Sârbu, creatorul PRO TV

Adrian Sârbu este creatorul celebrului canal PRO TV. Inițial, a fost Canal 31, care în 1995 s-a transformat în ceea ce există astăzi, un post generalist, adresat maselor, o importantă sursă de informare, o adevărată eliberare pentru români, în urma sistemului represiv. Adrian Sârbu, Ion Țiriac și trustul american CME (Central Media Enterprises).

După 2000, Adrian Sârbu a devenit angajat al CME, multinațională cu activitate în mai multe state din Europa, cu funcții de top management. În 2006 devenise director general de operațiuni peste Cehia, Slovacia și România, cu un salariu de 500.000 de dolari. Adrian Sârbu a fost director general al operațiunilor CME în România în perioada 1995-2009.  A fost director de operațiuni din 2007, președinte și director de operațiuni din 2009, președinte și director general executiv de la jumătatea lui 2009, iar la finalul lui 2013 a demisionat din companie.

În prezent, Adrian Sârbu deține Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin și Aleph Media.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top