Now Reading
Cifrele fenomenale atinse de Novak Djokovic, după succesul de la Australian Open 2021. Comparație cu Rafael Nadal și Roger Federer

Cifrele fenomenale atinse de Novak Djokovic, după succesul de la Australian Open 2021. Comparație cu Rafael Nadal și Roger Federer

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), a câștigat Australian Open 2021, după ce l-a spulberat pe Daniil Medvedev (25 de ani, 4 ATP), cu 7-5, 6-2, 6-2. Odată cu succesul de la turneul de la Melbourne, statisticile arată și mai interesant pentru sârb, comparat din ce în ce mai mult în ultimii ani, cu rivalii Roger Federer (39 de ani, 5 ATP) și Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP).

Finala de la Australian Open a fost cea de-a 28-a din carieră pentru Novak Djokovic, la un turneu de Grand Slam. Din acest punct de vedere l-a egalat pe Rafael Nadal și s-a apropiat și mai mult de Roger Federer, care are 31 de finale.

De asemenea, în urma troferului câștigat, Novak Djokovic a cucerit titlul de Grand Slam cu numărul 18 din carieră. Nadal și Federer sunt la egalitate, cu 20 de trofee. După Djokovic urmează Pete Sampras (14), Roy Emerson (12), Rod Laver (11), Bjorn Borg (11), Bill Tilden (10), Fred Perry (8), Ken Rosewall (8), Jimmy Connors (8), Ivan Lendl (8), Andre Agassi (8).

În plus, „Nole” și-a întărit și mai tare statutul de „Rege al Open-ului Australian”, bifând titlul cu numărul 9 în această competiție. Este lider detașat, urmat de Roger Federer (6), Roy Merson (6), Ken Rosewall (4), Andre Agassi (4), Jack Crawford (4).

 

Novak Djokovic, bilanț pozitiv în fața lui Rafael Nadal și Roger Federer, în confruntările directe

 

Poate deveni Novak Djokovic, pe cifre, cel mai bun tenismen din istorie? Sârbul are toate șansele. Vârsta îl ajută să-l depășească pe Roger Federer la numărul titluri de Grand Slam câștigate. În ultimii ani, lupta pentru supremație a purtat-o îndeaproape cu Rafael Nadal.

Până în prezent, la meciurile directe, la simplu, Djokovic conduce cu 29 la 27 în fața lui Rafael Nadal. Contra lui Federer are un avantaj și mai mare, de 27 la 23.

După o perioadă în care tenisul a fost pus pe „hold”, pofta de joc, de trofee și de venituri este mare. 2021 se anunță un an foarte competitiv, în care, pe lângă cei trei menționați, din lupta pentru supremație nu vor lipsi reprezentanții noii generații: Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP), Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP), Stefanos Tsitsipas (22 de ani, 6 ATP), Alexander Zverev (23 de ani, 7 ATP), Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top