Now Reading
Cele mai tari aplicații de editare foto pentru smartphone în 2020. Disponibile gratuit pe Android și iOS

Cele mai tari aplicații de editare foto pentru smartphone în 2020. Disponibile gratuit pe Android și iOS

La ora actuală, smartphone-urile reprezintă device-urile cel mai ușor de utilizat în surprinderea momentelor plăcute din viața ta, iar editarea fotografiilor și videoclipurilor a devenit un trend din ce în ce mai popular.

Prezența influencerilor pe rețelele sociale ca Facebook ori Instagram presupune de cele mai multe ori încărcarea de imagini cât mai deosebite, care imită aproape de perfecțiune aspectul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat profesional. Dacă îți dorești și tu ca pozele tale să arate astfel, îți recomandăm să încerci câteva dintre cele mai apreciate aplicații de acest fel.

Snapseed

Snapseed este o aplicație gratuită dezvoltată de Google și este considerată a fi cea mai practică și utilă din punct de vedere al instrumentelor de editare pe care le pune la dispoziția utilizatorilor săi. Meniul său de funcții este foarte clar organizat, ceea ce face aplicația accesibilă atât pentru profesioniști, cât mai ales pentru amatori. Snapseed oferă posibilitatea de a alege unul dintre filtrele ajustabile prestabilite ori de a opta între 28 de instrumente diferite pentru modificarea fotografiei dorite.

În plus, aceasta permite, printre altele, evidențierea structurilor de suprafață din imagini, reglarea culorilor, retușarea expunerii, saturației, luminozității sau temperaturii pe anumite porțiuni, adăugarea de text sau mici elemente grafice pe imagine, decuparea și rotirea fotografiilor, precum și multe alte instrumente ușor de utilizat.

 

VSCO

În mare concurență cu Snapseed este aplicația VSCO, populară printre utilizatorii foarte activi pe Instagram. Aplicația este gratuită și pune la dispoziție 10 filtre gratuite, precum și posibilitatea de a achiziționa un abonament pentru un an, în valoare de 99,99 RON, care conferă acces la alte peste 200 de filtre și la alte instrumente. Cea mai cool caracteristică a acestei aplicații este că, odată cu crearea contului de utilizator, intri în comunitatea VSCO, unde poți încărca fotografii direct din aplicație și unde poți vedea, totodată, fotografiile încărcate de alți utilizatori.

În ceea ce privește instrumentele de editare puse la dispoziție de aplicație, printre acestea se regăsesc reglarea contrastului, a saturației, posibilitatea de a roti sau decupa imaginile, utilizarea anumitor funcții precum Grain, Fade sau Vignette, dar și altele.

 

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom este versiunea pentru mobil a bine-cunoscutului programul de editare foto cu același nume, dezvoltat de Adobe Inc. Chiar dacă este gratuită, pune la dispoziție o varietate de instrumente de editare, un spațiu de stocare în cloud începând de la 1 TB, ceea ce permite ca editările efectuate să se aplice automat pe orice dispozitiv conectat, dar și o serie de tutoriale fără niciun cost.

Este o aplicație ușor mai complexă decât Snapseed sau VSCO, dar odată ce înveți să o folosești, vei realiza că și o banală fotografie poate avea un aspect mai plăcut și mai interesant odată ce este editată.

 

Unfold

Unfold a fost desemnată în 2019 ca fiind cea mai tare aplicație de editare foto pentru Instagram Stories. Ceea ce oferă aceasta în plus față de alte aplicații de editare foto este faptul că poți crea povești utilizând mai multe fotografii sau videoclipuri în același timp. Mecanismul de funcționare este simplu: selectezi template-ul dorit, gratuit sau contra cost, încarci fotografiile și filmulețele dorite, le editezi folosind unul dintre filtrele puse la dispoziție de aplicație, iar povestea creată este gata pentru a fi salvată pe dispozitivul tău sau încărcată la #instastory la rezoluție înaltă. Aplicația este gratuită și, totodată, foarte interesantă!

 

Pixlr-O-Matic

Pentru pasionații de fotografii în stil Retro, Pixlr-O-Matic vine în întâmpinarea nevoilor acestora cu o mulțime de efecte speciale. Creatorii acestei aplicații de editare foto sunt chiar dezvoltatorii softului profesional de proiectare grafică „AutoCAD”. Aceștia pun la dispoziția utilizatorilor peste 100 de efecte predefinite, peste 200 de overlay-uri special concepute pentru a ajusta imaginea potrivit gusturilor fiecăruia și peste 200 de posibilități de încadrare a fotografiilor, toate acestea fără niciun cost.

 

Prisma

Prisma este o aplicație mobilă gratuită care folosește rețele neuronale și inteligență artificială în editarea fotografiilor, transformându-le în adevărate opere de artă, asemănătoare picturilor celebre. Aplicația funcționează atât online, cât și offline și este gratuită. Modul online implică o adevărată procesare a fotografiilor încărcate pe serverele Prisma, a căror versiune modificată este ulterior returnată către dispozitivul mobil prin afișarea pe ecranul acestuia. Modul offline permite doar aplicarea filtrelor prestabilite, dar chiar și acestea conferă aspectul de tablou clasic sau abstract, pentru că aplicația folosește peste 300 de stiluri diferite care fac trimitere spre marii pictori ai lumii.

 

Instagram

Dincolo de funcția sa de aplicație gratuită de social media, Instagram permite ajustarea fotografiilor înainte de încărcarea în contul personal. Instrumentele de editare sunt destul de limitate raportat la alte aplicații de postprocesare, dar filtrele predefinite sunt diversificate, reglabile și destul de aspectuoase.

 

Alte aplicații disponibile pentru Android & iOS

Desigur, pe lângă aplicațiile mobile pentru editare foto prezentate mai sus, merită încercate și altele, pentru că fiecare dintre noi avem propriile preferințe și aptitudini de editare a fotografiilor, în funcție de care putem aprecia care aplicație ne place mai mult sau care aplicație își face treaba mai bine, având în vedere rezultatul pe care vrem să îl obținem. AfterFocus, Photo Lab, Retrica, Afterlight, Pomelo, PicsArt sunt doar câteva exemple de alte astfel de aplicații care te pot ajuta să conferi aspectul dorit fotografiilor tale.

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top