Now Reading
Cele mai mari țepe luate de Gigi Becali. Cum se poate repeta povestea cu Coman și Man

Cele mai mari țepe luate de Gigi Becali. Cum se poate repeta povestea cu Coman și Man

Gigi Becali

Gigi Becali a stabilit prețul „perlelor” de la FCSB. Florinel Coman și Dennis Man sunt de vânzare, iar zilele acestea, patronul vicecampioanei a vorbit despre cei doi tineri fotbaliști în stilul caracteristic, o strategie care i-a asigurat de-a lungul timpului eșecuri de răsunet.

Gigi Becali vrea să încaseze 50 de milioane de euro în schimbul lui Florinel Coman și Dennis Man. Jucătorul de la Viitorul este evaluat de patron la 30 de milioane de euro, iar cel venit de UTA, la 20 de milioane de euro.

„Fiecare lucru e de vânzare. Man și Coman sunt de vânzare. La Coman nu mai pot să vorbesc de 20 de milioane, vorbesc de 30 de milioane. La Man vorbesc de 20 de milioane. Voi să nu-l comparați pe Nicolae Stanciu cu Florinel Coman.

Dacă-l vând pe Coman la 25 de ani, iau 200 de milioane. Dacă-l mai țin încă 4 ani și joacă la națională, iau 200 de milioane. Eu când vă spuneam că iau 10 milioane pe Stanciu, voi îmi spuneați că bat câmpii”, a declarat Gigi Becali, potrivit Digi Sport.

Ambiții mari pentru Gigi Becali

Trecând peste cele 200 de milioane de euro pe care le așteaptă Gigi Becali, dacă ar fi să-l cedeze în această iarnă pe Coman, ar vrea să încaseze contravaloarea celor mai bine vânduți jucători din istoria FCSB/Steaua din istorie: Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheș – fiecare, aproape câte 10 milioane de euro, Florin Gardoș – 7 milioane de euro, Mirel Rădoi – 6 milioane de euro, Bogdan Stancu – 5 milioane de euro.

În acest moment, Florinel Coman și Dennis Man, ambii în vârstă de 21 de ani, sunt cotați la 5,5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Cum a căzut Gigi Becali în propriile capcane

Jucătorii vânduți de către Gigi Becali s-au dovedit a fi mari țepe pentru fotbalul european. Chiricheș la Tottenham, Stanciu la Anderlecht, iar Bourceanu la Trabzon, Rusescu la Sevilla, Gardoș la Southampton sunt doar câteva exemple. În schimb, de-a lungul timpului, patronul a cerut sume exorbitante pentru mulți alți jucători, de la echipe potente din punct de vedere financiar, însă care nu au dat curs solicitărilor exagerate ale latifundiarului. Astfel, patronul de la FCSB a fost nevoit la un moment dat să-i cedeze pe sume derizorii. Iată câteva exemple:

Andrei Cristea – dorit de Valencia în 2005. Ofertă de 5 milioane de euro respinsă de Becali, care a cerut 20. A plecat de la Steaua în 2006 la Poli Timișoara, pentru doar 200.000 de euro.

Denis Alibec – dorit în Anglia și Germania în 2017. Ofertă de 10 milioane de euro, respinsă de Becali, care a cerut 15. A plecat de la FCSB în 2018 la Astra, pentru 1,4 milioane de euro.

Denis Alibec | Foto: Răzvan Păsărica / SPORT PICTURES

Bănel Nicoliță – dorit în Rusia la Arabi, în 2008 și 2009. Oferte de 3,5/2 milioane de euro, respinse de Becali, care a cerut 5. A plecat de la Steaua în 2011, la Saint-Etienne, pentru 700.000 de euro.

Cristi Tănase – dorit în Serie A, la Palermo, în 2011. Ofertă de 5 milioane de euro, refuzată de Becali. A plecat în 2015 în China, la TJ Teda, pentru un milion de euro.

Până acum, Gigi Becali s-a lăudat că pentru Florinel Coman a avut ofertă de la Sporting, în valoare de 9 milioane de euro, iar pentru Man, oferte de 15 milioane, respectiv 13, în acest an, respectiv 2018. Care va fi deznodământul poveștii celor doi fotbaliști, rămâne de văzut.

Un articol pe care l-am publicat și în Evenimentul Zilei.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top