Now Reading
Cele mai ciudate 20 de transferuri din fotbal, din ultimii 20 de ani

Cele mai ciudate 20 de transferuri din fotbal, din ultimii 20 de ani

Fotbalul este un sport plin de surprize. O dovedesc răsturnările de scor, dar și transferurile. Din acest motiv, MrNews.ro a realizat TOP 20 al celor mai ciudate transferuri din ultimii două decenii. 

Transferuri la echipe prea slabe, la echipe prea bune, nume de fotbaliști care nu spuneau mai nimic, ori reveniri spectaculoase în fotbalul mare, acestea sunt „ingredientele” topului pe care l-am realizat. Real Madrid, Barcelona și PSG se numără printre super-echipele implicate în cele mai ciudate sau surprinzătoare mutări din ultimii 20 de ani. Hai să le vedem!

Gabriel Obertan

Gabriel Obertan – Manchester United (2009)

Obertan nu era o piesă de bază la Bordeaux, echipa de la care a venit pe Old Trafford. În ciuda acestui fapt, „diavolii” au plătit 4 milioane de euro pentru jucătorul francez. Obertan avea 20 de ani când a ajuns sub comanda lui Ferguson. Nu a reușit să se impună la clubul englez, care l-a vândut doi ani mai târziu la Newcastle.

În doi ani de zile, atacantul de bandă a bifat 27 de partide, un gol și un assist la prima echipă a lui United. Mai prolific a fost la echipa U23, unde a jucat 22 de meciuri, a înscris 8 goluri și a reușit 5 pase decisive. Cariera lui Obertan a continuat panta descendentă. A mai bifat apariții la Wigan, Anzhi, Buyuksehir și Levski Sofia. Cele mai bune cifre le-a avut la bulgari: 59 de partide, 5 goluri și 17 pase decisive.

Papy Djilobodji

Papy Djilobodji – Chelsea (2015)

Djilobodji a ajuns la Chelsea de la Nantes, în schimbul a 3,5 milioane de euro, la vârsta de 26 de ani. Era unul dintre cei mai în formă fundași din Ligue 1, când a fost bifată mutarea. Puțini își aduc aminte de el, pentru că a jucat doar un meci la Chelsea. I-a căzut în dizgrație lui Jose Mourinho, care l-a împrumutat la Werder Bremen. În 2016, Djilobodji a fost vândut la Sunderland, pentru 9,5 milioane de euro. În prezent, evoluează în Turcia, la Gazientep, sub comanda lui Marius Șumudică.

Bojan Krkic

Bojan Krkic – Stoke (2014)

La vârsta de doar 23 de ani, Bojan a plecat de la Barcelona, la Stoke, în schimbul sumei de 1,8 milioane de euro. Văzut drept un jucător de mare perspectivă la începutul carierei de profesionist, transferul la Stoke a reprezentat o mutare surprinzătoare, respectiv un mare pas înapoi pentru jucătorul care a debutat în naționala Spaniei la vârsta de 18 ani. După Stoke, pentru Bojan a mai urmat Mainz, Alaves și Montreal Impact.

David Beckham

David Beckham – PSG (2013)

David Beckham a fost adus de șeicul lui PSG în Franța cu un scop precis. Nu ca să joace neapărat, ci pentru imagine. Mutarea este surprinzătoare prin faptul că englezul revenise în Europa, după o aventură bănoasă în America, la LA Galaxy. Mai mult, avea și o vârstă înaintată, 37 de ani. 14 meciuri a bifat Beckham la PSG. În total, 542 de minute. De regulă, intra pe final de partidă, când echipa avea avantaj. Două assisturi a reușit fostul star de la Real Madrid la parizieni. David Beckham și-a încheiat cariera la PSG.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bedtner – Juventus (2012)

Transferul lui Bendtner la Juventus a venit într-o perioadă în care atacanții formației italiene cu greu se lipeau de gol. Împrumutul lui Bendtner (25 de ani la acea vreme) i-a susprins pe fanii lui Juve, ce așteptau un vârf de high-class care să rezolve problema secetei de goluri.

Danezul, criticat dur de fani că este prea gras și implicit, fără mobilitate și viteză, nu s-a adaptat la Juventus. A bifat 11 apariții în tricoul „Bătrânei Doamne”, în care nu a marcat niciun gol și nici nu a reușit vreo pasă decisivă.

Bendtner a cunoscut apogeul carierei la Arsenal. După experiența de la Juventus, pentru el au urmat: Wolfsburg, Nottingham Forest, Rosenborg și Copenhaga.

Nicolas Anelka

Nicolas Anelka – Juventus (2013)

Cel mai puternic club din Italia transferase un jucător aflat pe final de carieră, din China. Nicolas Anelka venise la Juve gratis, de la Shanghai Shenhua. A stat doar 6 luni la italieni, timp în care a fost mai mult musafir. A bifat doar 55 de minute în 3 meciuri, nereușind aspecte notabile.

La nu mai puțin de 12 echipe a jucat francezul în cariera sa. Cele mai mari succese le-a atins la Chelsea.

Martin Braithwaite

Martin Braithwaite – Barcelona (2020)

La vârsta de 28 de ani, jucătorul danez a bifat un transfer pe care nimeni nu l-ar fi anticipat. A plecat pe Camp Nou, de la Leganes, pentru 18 milioane de euro.

Radamel Falcao

Radamel Falcao – Chelsea (2015)

După o aventură nefericită la Manchester United, perioada neagră a carierei lui Falcao a continuat la Chelsea. Împrumutul la Chelsea a fost și mai surprinzător în condițiile în care, în lotul lui Jose Mourinho, concurența pentru posturile ofensive era acerbă. Un gol în 12 partide sunt cifrele lui Falcao la Chelsea, într-una dintre cele mai slabe perioade ale clubului britanic.

Julio Cesar

Julio Cesar – QPR (2012)

După 7 ani plini de succese la Inter, Julio Cesar, portarul naționalei Braziliei, a plecat la vârsta de 32 de ani în Anglia. Nu la un club de top, ci la o echipă mediocră, Queens Park Rangers.

Bebe

Bebe – Manchester United (2010)

Fotbalul i-a schimbat radical viața lui Bebe. Numele său nu a spus prea multe în momentul în care a ajuns la United, în schimbul sumei de 9 milioane de euro, de la Vitoria Guimaraes. Povestea însă, este fabuloasă. Înainte de a deveni fotbalist profesionist, a fost om al străzii. Avea 20 de ani când a semnat cu clubul de pe Old Trafford, la care nu a reuișit să se impună. A jucat doar 7 partide și a marcat două goluri pentru „diavoli”.

Paulinho

Paulinho – FC Barcelona (2017)

Ultima perioadă a carierei și-a împărțit-o între Barcelona și Guangzhou Evergrande (China). O diferență culturală și de calitate fotbalistică de la cer la pământ. Chinezii l-au cumpărat pe internaționalul brazilian în 2015, de la Tottenham, pentru 14 milioane de euro. Doi ani mai târziu, catalanii l-au achiziționat din China, pentru 40 de milioane de euro. În 2019, aceiași chinezi l-au cumpărat pentru 42 de milioane de euro.

Paulinho a fost piesă de bază la Tottenham, jucător util la Barcelona și zeu la chinezi, unde evoluează și acum. 156 de partide, 63 de goluri și 25 de assisturi sunt cifrele lui Paulinho la Gungzhou.

Andy Carroll

Andy Carroll – Liverpool (2011)

Transferul lui Andy Caroll a surprins fotbalul englez, în 2011. Suma de transfer a fost uriașă: 41 de milioane de euro pentru un atacant care nu a rupt gura târgului în Premier League. La Liverpool și-a demonstrat limitele, iar conducerea clubului și-a pierdut rapid răbdarea. L-a împrumutat la West Ham, club căruia l-a vândut pe atacant în 2013, pentru 17,5 milioane de euro.

Fernando Hierro

Fernando Hierro – Bolton (2005)

După 14 ani petrecuți la Real Madrid, Fernando Hierro a părăsit Santiago Bernabeu pentru Al Ryyan, din Qatar. Părea că acolo își va încheia cariera. Surpriza a venit în 2004, când legendarul fundaș central a revenit în Europa. A jucat un sezon la Bolton, club la care s-a și retras din activitate, la vârsta de 37 de ani.

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon – PSG (2018)

După 17 ani petrecuți la Juventus, nimeni nu s-a gândit că Buffon i-ar putea părăsi pe bianconeri. După un sezon însă, a revenit „acasă”. Are 42 de ani și nu plănuiește să se retragă prea curând.

Lassana Diarra

Lassana Diarra – PSG (2018)

După ce a plecat de la Real Madrid, în 2012, cariera lui Diarra a intrat într-un con de umbră. Mare surpriză a fost transferul la PSG, de la Al-Jazira. Francezul avea 33 de ani când a bifat transferul și și-a încheiat cariera pe Parc des Princes, în iarna anului 2019.

Rivaldo

Rivaldo – Tashkent (2008)

Rivaldo a scris istorie în tricoul naționalei Braziliei. A făcut senzație la Barcelona și Milan și părea că se va retrage din activitate în Grecia, la Olympiakos sau AEK Atena. Atacantul brazilian a surprins în 2008, când la 36 de ani, a plecat să joace în Uzbekistan, la Tashkent. A fost un nou început pentru Rivaldo, care și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist în 2015, la vârsta de 43 de ani.

Kevin-Prince Boateng

Kevin-Prince Boateng – Barcelona (2019)

Nimeni nu s-a așteptat ca Boateng, la 32 de ani, să fie împrumutat de Barcelona, de la Sassuolo, cu atât mai mult în condițiile în care mijlocașul nu a mai avut un cuvânt de spus în fotbalul de top, după experiența de la AC Milan. A stat doar 6 luni pe Camp Nou, timp în care a jucat doar puțin peste 300 de minute, în 6 partide.

Thomas Gravesen

Thomas Gravesen – Real Madrid (2005)

Un an și jumătate a jucat Gravesen la Real Madrid. Galacticii l-au cumpărat pe jucătorul în vârstă de 29 de ani de la Everton, pentru 3,4 milioane de euro. În 2006, Real l-a cedat la Celtic, pentru 3 milioane de euro. 49 de partide a bifat mijlocașul închizător la Madrid, unde a reușit chiar să înscrie o dată. Când agentul l-a contactat să-l anunțe despre interesul galacticilor, jucătorului nu i-a venit să creadă: „Am crezut că este vorba despre Atletico Madrid”.

Gravesen rămâne un fotbalist de top al fotbalului danez, însă la nivel mondial, fără mari realizări.

Julien Faubert

Julien Faubert – Real Madrid (2009)

Multe glume s-au făcut pe seama lui Julien Faubert, care, la vârsta de 25 de ani a ajuns sub formă de împrumut la Real Madrid. A venit de la West Ham, iar după 6 luni, revenit la englezi, a fost vândut gratis la Elazigspor, o echipă submediocră din Turcia. 54 de minute a bifat Faubert la Real Madrid, în două partide.

Edgar Davids

Edgar Davids – Barnet (2012)

Davids a jucat în cariera sa la cel mai înalt nivel. Piesă de bază în naționala Olandei pentru mai bine de un deceniu, a bifat apariții pentru cluburi precum Ajax, Milan, Juventus, Barcelona, Inter și Tottenham. La 35 de ani, în anul 2008, și-a încheiat cariera. A fost doar o variantă temporară, pentru că „pitbull-ul” de la centrul terenului a revenit în fotbal. A semnat cu Crystal Palace, iar din 2012 până în 2014 a fost antrenor-jucător la Barnet, echipă din liga a III-a din Anglia.

_

Tu pe cine ai mai adăuga în top?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top