Cele 5 întrebări ale referendumului organizat de Viktor Orban, pentru apărarea familiei naturale, în fața extremiștilor LGBT+

Viktor Orban, premierul Ungariei, susținut până acum de liderii Poloniei, Cehiei, Turciei, Slovaciei și Sloveniei, s-a opus tendințelor vestice, cu privire la implementarea educației LGBT+ în școli. Parlamentul a votat o lege de protejare a copiilor și implicit, a familiei naturale, ceea ce a deranjat unii lideri europeni, în frunte cu Ursula von der Leyen, care continuă să facă presiuni.
Pentru a-și consolida poziția în fața extremiștilor minorităților sexuale și a susținătorilor săi, politicianul maghiar va organiza un referendum care să reflecte voința poporului vizavi de ideologia LGBT+.
Cele cinci întrebări propuse de guvernul Viktor Orban la referendumul cu privire la legea LGBT+
Referendumul va conține 5 întrebări, comunicate deja de presa internațională. Cetățenii cu drept de vot vor trebui să pună ștampila pe „DA” sau „NU”.
- Susțineți de acord că minorii ar trebui să întâlnească fără acordul părinților conținut educațional sexual care arată diferite orientări sexuale?
- Sunteți de acord că procedurile de schimbare a sexului ar trebui să fie promovate în rândul copiilor?;
- Sunteți de acord că astfel de proceduri ar trebui să fie disponibile pentru copii?;
- Sunteți de acord că programele media care influențează dezvoltarea copiilor ar trebui să fie difuzate fără restricții?;
- Sunteți de acord că programele media care portretizează schimbarea de sex ar trebui să fie disponibile pentru copii?
Ce presupune legea anti-educație LGBT+, din Ungaria
Guvernul creștin-conservator de la Budapesta a elaborat legea de protejare a copiilor în fața propagandei LGBT+ în luna iunie. Prin intermediul acesteia sunt interzise promovarea valorilor LGBT+ în producțiile TV și reclamele destinate minorilor.
Mai exact, legea susținută de către Viktor Orban prevede că „pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să le fie accesibile celor de sub 18 ani”.
Legea nu se opune educației sexuale. În actul normativ este prevăzută organizarea de educație sexuală în școli, dar care va exclude informațiile ce pot influența într-un sens negativ influența tinerilor.
Inițiativa maghiarilor a fost aspru criticată de Comisia Europeană și de politicienii progresiști, dar Viktor Orban și restul liderilor din Ungaria au rămas fermi, pe poziție.
„Parlamentul European și Comisia Europeană vor să lăsăm activiștii și organizațiile LGBTQ în grădinițe și școli. Ungaria nu dorește asta”, a fost mesajul transmis de Viktor Orban pe pagina sa de Facebook.
Legea a fost și pe placul polonezilor, care ar vrea să o adopte punct cu punct.
Viktor Orban respinge acuzațiile de homofobie: „Sub regimul comunist, homosexualitatea era pedepsită. Apăr drepturile homosexualilor”
Acuzat că nu respectă drepturile minorităților sexuale, premierul maghiar a declarat în cadrul summitului UE de la Bruxelles că de fapt, este un apărător al lor.
„Legea nu se referă la homosexuali. Ea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor (…)
Sub regimul comunist, homosexualitatea era pedepsită şi eu m-am luptat pentru libertatea şi drepturile lor. Apăr drepturile homosexualilor”, a declarat Viktor Orban.
„Această lege priveşte felul în care un copil învaţă sexualitatea. Sunt chestiuni dificile şi deciziile pe acest subiect sunt exclusiv responsabilitatea părinţilor. Statul trebuie să creeze condiţiile pentru ca părinţii să-şi poate exercita aceste drepturi”, a adăugat şeful guvernului de la Budapesta.
Problema LGBT+, în România
Potrivit celui mai recent sondaj, realizat de Avangarde, doar 12% dintre români vor drepturi mai multe pentru minoritățile sexuale, în timp ce 62% cred că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale.
Într-un interviu realizat de Andi Miron pentru B1.ro, psihologul criminalist Tudorel Butoi a devoalat intențiile din spatele mișcărilor extremiste care se manifestă sub steagul LGBT+. Potrivit specialistului, acțiunile minorităților sexuale se bazează pe niște probleme artificiale.
„Păi au ieșit în România pe străzi masele de părinți, de profesori care vor să-i învețe pe copii despre LGBT și nu-i ascultă nimeni, ca să vii în Parlament cu aberațiile acestea? A fost o nevoie socială reală, legată de acest subiect? Sau sunt niște trenduri vremelnice, în care se adună niște amețiți, ca să mai câștige niște bani?!
În lipsa unor probleme reale, aceste ONG-uri își creează propriile probleme. În virtutea dreptului de liberă exprimare, își iau steagurile în mână și încep să bântuie pe străzi”, a declarat Tudorel Butoi pentru B1.ro.