Now Reading
Cel mai bun supliment pentru creșterea masei musculare. Dovedit științific

Cel mai bun supliment pentru creșterea masei musculare. Dovedit științific

Lazar Angelov | Foto: @lazar_angelov_official (Instagram)

Pudra proteică este „suplimentul vedetă” atunci când vine vorba despre creșterea masei musculare, în timp ce mai puțină atenție i se acordă creatinei, cel mai accesibil supliment, din toate punctele de vedere.  Creatina se găsește în organism, în cantități destul de mici, respectiv în produsele din carne, însă insuficientă astfel încât să poată fi atins necesarul zilnic pentru un sportiv care vrea să-și maximizeze rezultatele.

Creatina: De ce, cum, când?

Brad Schoenfeld, personal trainer și editor la Bodybuilding.com recomandă fără ezitare consumul de creatină. În opinia sa, aceasta reprezintă cel mai eficient supliment atunci când vine vorba despre creșterea în masă musculară.

„Dacă mă pui să-ți recomand un singur supliment pentru creșterea masei musculare, ți-aș spune fără ezitare creatina. Un număr uriaș de studii arată că suplimentarea cu creatină crește contracțiile intramusculare, ceea ce înseamnă și o capacitate mult mai mare de a construi masă musculară”, a notat Schoenfeld pentru Bodybuilding.com.

Creatina: Forță, Anduranță, Volum

Însă până să vorbim strict despre hipertrofie (n.r. – creșterea masei musculare), trebuie să notăm faptul că îmbunătățirea anduranței/rezistenței și a forței reprezintă primele efecte creatinei. Pentru că o greutate mai mare înseamnă automat și o tensiune mai mare asupra mușchilor, acest lucru determină în timp și creșterea masei musculare.

De asemenea, creatina are ca efect și volumizarea mușchilor. Una dintre proprietățile acesui supliment o reprezintă capacitatea de a reține apa în celulele musculare (n.r. – atenție, nu sub piele!). Practic, ajută din punct de vedere estetic, vei fi „mai mare” pentru că fibrele musculare vor reține mai mută apă. Potrivit studiilor, retenția de apă, coroborată cu tensiunea mecanică, joacă un rol important în menținerea proteinelor, deci a creșterii musculare.

Cum se adminstrează creatina

Creatina acționează de la individ, la individ, în funcție de construcția genetică. Nu garantează același efect la fiecare persoană în parte. Nu te transformă în Ronnie Coleman peste noapte, însă este cel mai sigur, cel mai testat și totodată, cel mai ieftin supliment de pe piață.

Alex Stoian de exemplu, personal trainer, recomandă utilizarea creatinei monohidrate pudră, deci simplă, fără adaos de alte substanțe al căror scop ține doar de marketing. Totodată, specialiștii recomandă ca acest supliment să fie consumat la un interval de 24 de ore, în cantitate de 3-5 grame, cu apă sau lapte. Nu înainte sau după antrenament neapărat, pentru că absorbția creatinei nu reprezintă un proces instant, precum cel al pre-workouturilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top