Now Reading
Ce vârstă biologică are Cristiano Ronaldo. Programul de antrenament și dieta portughezului

Ce vârstă biologică are Cristiano Ronaldo. Programul de antrenament și dieta portughezului

Pentru Cristiano Ronaldo, vârsta e doar un număr. Fotbalistul portughez va împlini pe data de 5 februarie 36 de ani, dar evoluțiile sale continuă să fie la cel mai înalt nivel.

Cristiano Ronaldo l-a depășit în ianuarie 2021 pe brazilianul Pele în topul celor mai buni marcatori din istoria fotbalului. Astfel, a ajuns la golul cu numărul 758 și trage tare să-l ajungă pe liderul Josef Bican, legenda Slaviei Praga din anii ’30-’40 a secolului trecut, cu 759 de reușite.

Mulți sunt de părere că lusitanul este atacantul complet, cu dribling, execuție, lovitură de cap și viteză. În 2018, Cristiano Ronaldo a declarat în urma unei evaluări medicale faptul că are o vârstă biologică de 23 de ani și că poate juca fără probleme până la 41 de ani. Vârsta sa biologică a fost confirmată apoi de testele medicale făcute la Juventus, în februarie 2019.

 

 

Programul de antrenament al lui Cristiano Ronaldo

 

O bună parte a carierei sale, mai ales la început, Cristiano Ronaldo a fost un jucător care a evoluat în bandă, care a excelat în special din punct de vedere al driblingului, al vitezei, al centrărilor și loviturilor libere. Mai apoi, la Real Madrid, la echipa națională și în special la Juventus, a devenit un fotbalist mai avansat, un atacant de careu. Pentru asta, și-a îmbunătățit calitățile fizice, dar și tehnice, de execuție.

Când era mic, Cristiano Ronaldo era unul dintre cei mai slabi copii din punct de vedere fizic, de la grupa sa de vârstă. Trecut la profesioniști, a început să se concentreze pe creșterea în masă musculară, dar și pe antrenamente personalizate.

Pentru sprinturi de exemplu, Cristiano Ronaldo se antrenează din 2019 cu celebrul sprinter portughez Francis Obikwelu, originar din Nigeria, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena, 2004. Obikwelu a scos 9,84 de secunde în finala de 100 de metri.

 

 

Atacantul de la Juventus lucrează în mod regulat la detenta sa. Astfel, a reușit să bifeze performanțe impresionante. La confruntarea dintre Juventus și Sampdoria, din 2019, când a înscris cu capul un gol fenomenal, s-a înălțat ca un baschetbalist, până la 2,56 metri.

Pentru că se încadrează în tipul somatic ectomorf, cu accente de mezomorf, Cristiano Ronaldo are un procent de grăsime foarte scăzut, comparabil cu cel al culturiștilor de concurs. În cadrul unui documentar din 2011, care-i analiza performanțele, portughezul avea grăsime corporală de 3% și o circumferință a coapsei de 61,7 centimetri.

Cristiano Ronaldo este recunoscut pentru disciplina sa strictă, fiind un adevărat exemplu de ambiție. Pe lângă antrenamentele specifice, face și pilates și exerciții cu greutăți în sală. Se hidratează cu apă, doarme 8 ore pe noapte și frecventează ocazional camera de crioterapie (n.r. – dușuri scoțiene) pe care și-a achiziționat-o pentru 55.000 de euro.

 

 

Dieta lui Cristiano Ronaldo

 

Dieta joacă un rol esențial pentru Cristiano Ronaldo. Talentul nativ, antrenamentul și odihna nu sunt de ajuns pentru atingerea potențialului maxim. Portughezul are o alimentație bogată în proteine, carbohidrați complecși, fructe și legume. Atacantul evită alimentele cu zahăr.

Peștele, în special tonul, peștele spadă și codul la grătar sunt produsele din carne preferate de Ronaldo, precum și puiul. Carbohidrații complecși și-i ia în mare parte din paste și pâine integrală.

6 mese pe zi are Cristiano Ronaldo, 3 mese principale și 3 gustări.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top