Now Reading
Ce se întâmplă dacă îți smulgi firele albe de păr. Mit spulberat

Ce se întâmplă dacă îți smulgi firele albe de păr. Mit spulberat

Când vorbim despre înaintarea în vârstă, despre scăderea nivelului de testosteron și îmbătrânirea celulelor, în mod inevitabil, ne gândim la transformarea în zona capului. Ridurile devin din ce în ce mai accentuate după vârsta de 30 de ani, iar unii bărbați se confruntă cu calviția – căderea părului, albirea sau ambele.

Albirea părului de pe față sau de pe cap, de cele mai multe ori, se desfășoară treptat. De la an la an, începi să ai din ce în ce mai multe fire de păr alb. Există și situații extreme, în care poți albi brusc, în urma unui factor de stres foarte mare. Oricum ar fi, prima reacție atunci când apare unul sau mai multe fire de păr albe este să le smulgi.

Ce se întâmplă dacă-ți smulgi firele albe de păr

Părul albește odată cu înaintarea în vârstă, din cauze genetice. Unii albesc mai repede, alții mai târziu. Acest lucru este o consecință a îmbătrânirii foliculilor de păr, iar celulele încep să-și piardă abilitatea de a face culoarea care se transmite la fire.

Dacă-ți vei smulge firele de păr nu-ți va crește altul brunet, blond sau roșcat în loc. De asemenea, nici nu ți se vor albi alte 10, așa cum spune o vorbă din popor. În momentul în care-ți smulgi un fir de păr, acesta iese din foliculul său.

Un folicul poate produce un singur fir de păr. Astfel, dacă-ți smulgi firul alb de păr, altul de aceeași culoare va apărea în loc. În cel mai rău caz, nu mai ieși niciunul.

Dacă nu ești un adept al vopsirii părului, pentru a nu crea traumatisme foliculilor, taie firele albe cu grijă, cu o foarfecă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top