Now Reading
Ce se întâmplă cu sălile de fitness din data de 15 mai. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu sălile de fitness din data de 15 mai. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul

COVID-19. România trece de la stare de urgență la stare de alertă, din data de 15 mai. Vor fi măsuri de relaxare, după două luni de izolare. Astfel, guvernul oferă din nou o parte din libertăți cetățenilor.

Românii, indiferent de vârstă, vor putea ieși din case fără declarația pe propria răspundere. Relaxarea va veni pe etape, motiv pentru care, se vor redeschide doar frizeriile, cabinetele stomatologice, saloanele de cosmetică, parcurile, muzeele.

De la 15 mai, NU se vor redeschide: restaurantele, barurile, cafenelele, terasele, sălile de fitness, bisericile, mall-urile, cinematografele, teatrele. De asemenea, circulația între localități va fi restricționată – se va putea circula doar în interes de serviciu.

Sălile de fitness rămân închise

Ministrul Marcel Vela a oferit precizările luni seara, la Antena 1. Vorbind strict despre sălile de fitness, ministrul de Interne a declarat că pericolul de transmitere al virusului în sălile de fitness este foarte crescut, în condițiile în care vestiarele sunt la comun.

„Există riscul epidemiologic de a folosi vestiarele, dușurile, toaletele”, a precizat Marcel Vela la Xtra Night Show.

De asemenea, un alt motiv ar fi imposibilitatea păstrării distanței optime în sălile de sport, unde oamenii se află în permanentă mișcare și imposibilitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care, creșterea ritmului cardiac presupune o nevoie mult mai mare de oxigen.

Marcel Vela nu elimină posibilitatea ca sălile de fitness să se deschidă după „perioada de probă a relaxării”, adică de la 1 iunie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top