Now Reading
Ce salariu lunar are un parlamentar român. George Simion (AUR) a făcut dezvăluirea (VIDEO)

Ce salariu lunar are un parlamentar român. George Simion (AUR) a făcut dezvăluirea (VIDEO)

România se află la coada Europei din punct de vedere economic, dar are printre cei mai mulți parlamentari din lume raportați la numărul de locuitori ai țării. Aceștia încasează salarii cu mult peste media națională și primesc fel de fel de beneficii. Și totuși, care este salariul net – în mână pe care-l primește lunar un deputat sau senator român? George Simion, copreședintele AUR, a făcut dezvăluirea.

Liderul partidului de opoziție a prezentat într-un clip publicat pe pagina sa de Facebook momentul în care și-a primit banii de la casierie. Politicianul conservator a fost retribuit în luna decembrie cu 12.168 de lei net, adică aproape 2.500 de euro. Salariul brut este de 20.800 de lei, adică de peste 4.200 de euro lunar. În Parlamentul României sunt 466 de parlamentari, adică 330 de deputați și 166 de senatori din PSD, PNL, USR, UDMR, AUR și reprezantanți ai altor minorități naționale. Astfel, doar într-o lună, statul plătește 1,95 milioane de euro doar pentru salariile parlamentarilor.

 

Chiria și transportul parlamentarilor, decontat tot din banii cetățenilor

 

Pe lângă salariu, parlamentarii mai beneficiază de sume forfetare – cheltuielile cu biroul, angajații, decontarea chiriei, a transportului, iar mâncarea de la cantina Parlamentului are niște prețuri derizorii, comparabile cu cele de la cantinele pentru studenții de la ASE sau Drept.

Astfel, cu tot cu cheltuielile ce presupun personalul fiecărui parlamentar, în general angajat pe pile, transport și chirii, statul român ajunge să plătească lunar aproximativ 12.000 de euro pentru fiecare parlamentar, potrivit lui George Simion, ceea ce înseamnă 5,6 milioane de euro lunar de la bugetul de stat.

 

Ce salariu are parlamentarul George Simion, de la partidul AUR

 

De la începutul mandatului, George Simion își donează 90% din salariul net către diverse cazuri sociale, adică în jur de 10.800 de lei. În clipul postat pe pagina sa de Facebook, liderul AUR și-a ridiculizat colegii din PNL, PSD și UDMR. Printre aceștia, controversații Alina Gorghiu, Florin Cîțu și Daniel Fenechiu, de la PNL.

„Ca să înțelegeți voi cât câștigă un parlamentar, în plicurile astea sunt bani. Pui de chirie, pui de diurnă, pui de transport… Păi vreți să se transporte singuri parlamentarii până în Dubai?

Opt parlamentari pleacă în Dubai. Gorghiu, Cîțu, Fenechiu, unul de la UDMR. Din banii voștri. Statul român dă vreo 12.000 de euro pe lună doar așa… Ce vedeți și ce vă arăt eu. Erau prea săraci, nu-și permiteau din banii lor să își plătească un Crăciun în Dubai, așa că se duce Gorghiu cu Fenechiu, cu Cîțu frumos în Dubai, pe banii voștri, ai românilor.

Uite, ca să vă arăt… 12.168 de lei. 90% din această sumă eu o donez în fiecare lună”, a declarat George Simion în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top