Now Reading
Ce s-a întâmplat cu averile celor mai bogați oameni din lume în timpul crizei COVID-19

Ce s-a întâmplat cu averile celor mai bogați oameni din lume în timpul crizei COVID-19

Principalii miliardari ai planetei au devenit și mai bogați decât înainte, în cele 10 luni de COVID-19 la nivel global. Astfel, averea cumulată a celor mai bogați 10 oameni din lume a crescut cu 540 de miliarde de dolari americani, potrivit unui studiu realizat de ONG-ul Oxfam.

De asemenea, la nivel global, averea miliardarilor lumii a crescut în aceeași perioadă cu 3,9 trilioane de dolari. Mai precis, în baza datelor din perioada martie 2020 – decembrie 2020, averea miliardarilor lumii a ajuns la 11,95 de trilioane de dolari.

 

Câți bani au donat miliardarii lumii în contextul crizei COVID-19

 

În urma presiunii sociale sau din convingere, unii miliardari au și făcut donații. MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, s-a făcut remarcată printr-o donație foarte consistentă, de 4 miliarde de dolari. Suma a fost direcționată către mai multe bănci de alimente și fonduri de ajutorare pentru persoanele afectate de COVID-19. Soțul ei a donat 125 de milioane de dolari, pentru aceeași cauză.

Jack Dorsei, cofondatorul Twitter, a anunțat că în aprilie va dona și el 1 miliard de dolari, Bill Gates a donat deja 305 milioane de dolari pentru vaccinuri anti-COVID-19, iar autoarea seriei „Harry Potter”, J. K. Rowling, a donat 1 milion de lire sterline persoanelor nevoiașe și victimelor abuzurilor domestice.

 

Topul celor mai bogați oameni din lume în 2021

 

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este cel mai bogat om din lume, cu o avere evaluată la 190 de miliarde de dolari, potrivit celui mai recent top Forbes. Elon Musk, CEO Tesla îl urmează, cu 185 de miliarde de dolari avere. Podiumul este completat de către Bernard Arnault, de la LVMH, cu 147 de miliarde de dolari.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, este pe poziția a 4-a, cu 121 de miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook, este pe 5, cu 100 de miliarde de dolari.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top