Now Reading
Ce înseamnă zonă metropolitană, raza în care nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere

Ce înseamnă zonă metropolitană, raza în care nu ai nevoie de declarație pe propria răspundere

Începând de luni, 18 mai 2020, persoanele care fac deplasări în afara zonelor metropolitane, fără motive întemeiate, respectiv fără declarații pe propria răspundere, vor fi sancționate de polițiști.

Măsurile anunțate de Guvernul României lasă loc de interpretări. De asemenea, în rândul multor români există neclarități cu privire la conceptul de „zonă metropolitană”.

Zonă Metropolitană | Ce înseamnă

În weekend, Grupul de Comunicare Strategică a oferit mai multe răspunsuri cu privire la neclaritățile din spațiul public. Printre acestea, și definirea conceptului de „zonă metropolitană”.

„Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a IV-a Rețeaua de localități). Totodată, se va considera zonă metropolitană a Municipiului Bucureșți și întreg teritoriul județului Ilfov”, a informat Grupul de Comunicare Strategică, potrivit Ziare.

Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână

Pentru deplasarea în afara localității, declarația pe propria răspundere poate fi redactată și de mână, în cazul în care nu există acces la dispozitive pentru printare.

„Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității. În cazul în care o nouă deplasare respectă același traseu menționat în declarația pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită și în alte zile, tăind cu o linie dată precizată inițial și completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea”, a mai precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Controversele din noua declarație pe propria răspundere

Punctul numărul 9 din declarație, cu privire la evenimentele familiale cu număr limitat de persoane se referă la nunți, botezuri, înmormântări, aniversări, petreceri și reuniuni de pomenire, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În situația în care cetățeanul se deplasează între localități din interiorul zonei metropolitane, nu are nevoie de declarație pe propria răspundere. Dacă asigurarea bunurilor necesare nu poate fi făcută în zona metropolitană, este nevoie de declarația pe propria răspundere, bifată la punctul 11 – „alte motive justificate”, informează GCS.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top