Now Reading
Ce înseamnă ALEPH. Adrian Sârbu a lansat Aleph News, un proiect media atipic

Ce înseamnă ALEPH. Adrian Sârbu a lansat Aleph News, un proiect media atipic

Adrian Sârbu a lansat marți, 1 septembrie, postul de știri Aleph News. Noul canal TV vine cu o abordare nouă, neobișnuită pentru spațiul media românesc. Dar și numele este neobișnuit. Ce înseamnă, de fapt, Aleph?

Adrian Sârbu are un plan îndrăzneț. Potrivit acestuia, Aleph News este un proiect adresat unui segment de public care se regăsește puțin spre deloc în ceea ce oferă mass-media tradițională. Mai precis, Aleph News se prezintă un canal de social television.

Abordarea este mai personală, știrile sunt mai scurt prezentate și mai atent alese. Aspectul jurnaliștilor, încadratura și grafica sunt minimaliste și se aliniază tendințelor din social media. Aleph News este foarte ușor de urmărit și de pe mobil, datorită formatului 16:9. Astfel, omul de afaceri, spre deosebire de majoritatea patronilor din industrie, a văzut în new media drept o oportunitate pe care a decis să o fructifice.

Publicul țintă al Aleph News

„Aleph News este dedicat spectatorului smart, educat şi suficient material. Cel care vrea să ştie. Conţinutul canalului oglindeşte sfera intereselor acestui target”, se arată în comunicarea oficială a postului TV.

„Aleph News e un proiect al secolului 21. El îşi va crea propria piaţă: consumatorii de informaţie şi entertainment de pe mobil, cei care au abandonat sau au fost abandonaţi de televiziunea tradiţională. Ei aşteaptă să retrăiască experienţa informaţiei fuzionate cu entertainment-ul, în noua eră a social media. Pentru ei, Aleph News va fi (ne)aşteptatul Breaking News”, a declarat Adrian Sârbu.

Costi Mocanu, Vlad Craioveanu, Marius Tucă, Ioana Țigănilă și Andreea Perminov se numără printre numele sonore care fac parte din noul proiect.

Ce înseamnă ALEPH

Elementele identitare ale brandului, precum numele și logoul reflectă obiectivele Aleph News.

„Aleph, imaginat de scriitorul Jorge Luis Borges, este o sferă miraculoasă, în care, din orice punct te uiţi, vezi tot universul în timp şi spaţiu. Adrian Sârbu vede în Aleph o ipostaziere a internetului de astăzi şi o convergenţă a universurilor interior şi exterior ale omului contemporan”, se arată în comunicatul postului de televiziune.

După Aleph News se anunță alte două posturi din cadrul aceluiași proiect, un canal de business și altul, de comedie.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top