Now Reading
Ce este iaurtul grecesc și cu ce se deosebește de cel obișnuit

Ce este iaurtul grecesc și cu ce se deosebește de cel obișnuit

Foto: stijntestrake [Unsplash]

Iaurtul grecesc a devenit un produs alimentar celebru în România, în ultimii ani, prin intermediul campaniilor publicitare. De asemenea, este des invocat de împătimiții fitness-ului, care recomandă să fie consumat cu regularitate. Și totuși, ce este, de fapt, iaurtul grecesc?

Iaurtul grecesc este denumirea comercială a unui iaurt obișnuit, cu proprietăți foarte apropiate ale iaurtului natural care se găsește în orice magazin alimentar. Diferența dintre cele două o  face timpul de strecurare al zerului. Pentru iaurtul grecesc, timpul de strecurare a zerului este mai mare, implicit a lactozei și astfel, rezultă o textură mai groasă și mai cremoasă.

Iaurtul grecesc vs iaurtul obișnuit: proteine, carbohidrați, calorii

Iaurtul grecesc conține mai multe proteine decât iaurtul normal. Primul are în jur de 6-8 grame de proteine/100 de grame, iar al doilea, 3-4 grame raportat la aceeași cantitate.

De asemenea, iaurtul grecesc conține mai puțini carbohidrați și mai puțină lactoză decât iaurtul obișnuit. Iaurtul grecesc are în jur de 3-4 grame de carbohidrați, în timp ce iaurtul obișnuit 4-5 grame/100 grame.

În ceea ce privește numărul de calorii, iaurtul grecesc conduce. 126 de calorii, față de 80 de calorii – iaurt obișnuit cu 5% grăsime.

Legat de preț, iaurtul grecesc este de regulă cu 80-100% mai scump față de cel obișnuit. Rămâne o variantă bună pentru cei care urmăresc să-și dezvolte masa musculară și cei care doresc să aibă diversitate în alimentație. Pentru cei care doresc să slăbească, iaurtul degresat este cea mai potrivită variantă, cu un conținut caloric scăzut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top