Now Reading
Ce este creatina și cât de eficient este suplimentul pentru antrenamentele de fitness

Ce este creatina și cât de eficient este suplimentul pentru antrenamentele de fitness

Creatina monohidrată este unul dintre cele mai populare suplimente pentru pasionații de tras de fiare. Creatina este o subsanță care se găsește deja în organism, în cantități destul de mici, respectiv în produsele din carne și ouă, însă insuficientă astfel încât să poată fi atins necesarul zilnic pentru un sportiv care vrea să-și maximizeze rezultatele.

Numeroși sportivi și specialiști în nutriție recomandă utilizarea creatinei, considerat cel mai sigur și mai testat supliment care sprijină creșterea masei musculare. Creatina ajută la hidratarea celulelor musculare, prin retenția apei în organism. Astfel, crește capacitatea de efort, rezistența, forța, care mai apoi, determină hipertrofie – creșterea masei musculare. 

Tot prin retenția de apă, creatina are ca efect o ușoară volumizare a mușchilor. Vei părea mai mare, dar totodată, mai puțin striat. Nu te vei transforma în Hulk peste noapte, datorită creatinei, însă efectul ei este cert. Funcționează.

Un alt aspect important de ținut cont este faptul că nu acționează la fel, pentru fiecare individ în parte, în funcție de construcția genetică, deci este o chestiune relativă, la fel ca în cazul tuturor suplimentelor.

Creatina. Când se consumă și cât costă

Creatina monohidrată se găsește sub formă de capsule sau pulbere – deci o poți administra în shake, cu ajutorul cupei. Efectul este același, depinde de tine cum ți-e mai comod.  Creatina o găsești fie fără gust și miros, fie cu arome de fructe, pentru a fi preparată separat, cu apă.

Ca mod de administrare, se recomandă să fie consumate 3-5 grame de creatină la interval de 24 de ore. Rezultatele nu apar într-o oră, două sau o zi-două, ci este un supliment cu efecte pe termen mediu și lung, care este recomandat să fie administrat zilnic, timp de minim câteva săptămâni.

Creatina merită încercată pentru că are efect cert, este un supliment sigur pentru sănătate și cel mai ieftin de pe piață. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top