Now Reading
Ce avere și ce afaceri are Mohammad Murad, jurat la Imperiul Leilor

Ce avere și ce afaceri are Mohammad Murad, jurat la Imperiul Leilor

Mohammad Murad

Mohammad Murad este probabil leul care a vânat cele mai multe afaceri la Imperiul Leilor. Antreprenorul originar din Liban are o avere impresionantă, care-l califică în topul celor mai bogați români. De-a lungul timpului, acesta s-a remarcat inclusiv prin activitățile sale caritabile.

 

Ce avere are Mohammad Murad

 

Mohammad Murad are o avere estimată la 130-150 de milioane de euro, potrivit presei business. Astfel, se clasează pe locul 32 în top 300 cei mai bogați români.

Charismaticul investitor de la PRO TV a venit în România în anul 1982, pentru a studia medicina. Primii 3 ani i-a făcut la Iași, după care a continuat studiile la București. Revoluția l-a prins la Spitalul Colentina, perioadă în care a început să facă mici afaceri.

 

Ce afaceri are Mohammad Murad

 

Juratul de la Imperiul Leilor a început să facă afaceri imediat după Revoluție. A eșuat în repetate rânduri, însă în cele din urmă, a reușit să dea lovitura. Printre cele mai cunoscute afaceri pe care le gestionează în prezent se numără lanțul de hoteluri Phoenicia, lanțul de fast-food-uri Spring Time și hotelul Lido, din București, producătorul de conserve Mandy Foods și diverse alte afaceri în domeniul imobiliar.

Mohammad Murad este antreprenorul care „a introdus” „shaorma” în limba română. Până în anul 1992, românii știau mai degrabă de kebabul turcesc. În cele din urmă, shaorma libaneză a prins mai mult teren, odată cu deschiderea mai multor fast-food-uri în Capitală. Printre acestea, celebrul lanț de restaurante Spring Time.

Printre noutățile pe care le-a adus Mohammad Murad în domeniul ospitalității în România se mai numără introducerea bufetului suedez, în restaurantele hotelurilor de la malul mării. Această inițiativă a stat la baza introducerii conceptului de all inclusive la hotelurile de la Marea Neagră.

În 2020, Mohammad Murad a vrut să se implice și în administrația locală. A candidat la Primăria Mangalia, însă nu a câștigat. Omul de afaceri originar din Liban a ocupat locul al doilea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top