Now Reading
Ce avere are Ilie Năstase. Cu ce a mai rămas după 4 divorțuri fostul tenismen

Ce avere are Ilie Năstase. Cu ce a mai rămas după 4 divorțuri fostul tenismen

Ilie Năstase (74 de ani) a fost unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. A scris istorie în anii ’70 în tenis, sport care i-a adus notorietate, dar și bani frumoși. „Nasty” nu are o avere la fel de mare ca a „fratelui mai mare”, Ion Țiriac, dar se descurcă destul de bine.

În întreaga sa carieră, Ilie Năstase a cucerit în total 109 de titluri ATP, dintre care două de Grand Slam, la US Open, în 1972 și Roland Garros, în 1973. De asemenea, a mai bifat finale de Grand Slam la Roland Garros, la Wimbledon de două ori și la US Open și a triumfat de 3 ori la Turneul Campionilor.

 

Ilie Năstase în anii ’70

 

Ilie Năstase, primul „numărul 1 mondial”

 

„Nasty” este primul lider al clasamentului ATP. S-a menținut pe primul loc în perioada august 1973 – mai 1974, după care a intrat într-un ușor declin, iar pe finalul carierei s-a concentrat mai mult pe meciurile la dublu. În 1976-1977 a avut o revenire importantă la simplu, când timp de 5 luni a ocupat poziția a 3-a.

Cu echipa României, Năstase a câștigat de 3 ori finala Cupei Davis. În total, în cariera sa a câștigat la simplu 64 de titluri la simplu și 45 de la dublu.

 

Joe Biden alături de Ilie Năastase, în 2014

 

Ce avere are Ilie Năstase

 

Ilie Năstase și-a completat declarația de avere în 2019, când s-a înscris la alegerile europarlamentare. Potrivit acesteia, fostul sportiv posedă:

 • o casă în București, în zona Dorobanți;
 • o casă de vacanță la Mamaia;
 • ceasuri în valoare de 150.000 de euro;
 • bijuterii în valoare de 100.000 de euro;
 • tablouri în valoare de 50.000 de euro;
 • un BMW Z3;
 • un BMW X6;
 • un Mini Cooper;
 • o motocicletă;
 • depozite de 129.000 de euro, respectiv 35.000 de euro la bancă;
 • un alt depozit în valoare de 187.000 de dolari la bancă.

De asemenea, Năstase are o datorie de 2,2 milioane de euro față de fosta soție, Amalia Năstase, femeia cu care s-a iubit înainte de Bridgitte Sfăt.

 

Ilie Năstase și Ioana Simion, cea de-a 5-a soție a fostului sportiv

 

Ilie Năstase, la cea de-a 5-a căsătorie

 

Cunoscut pentru performanțele sale sportive și extrasportive, prin scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului, fostul lider mondial se află la cel de-al 5-lea mariaj. În prezent, este căsătorit cu Ioana Simion, o constănțeancă cu 30 de ani mai tânără decât Năstase, care l-a fermecat pe fostul sportiv încă din primul moment.

„Era cam la 10 metri de mine. Încă n-o vedeam bine, dar se mișca bine (…) Când s-a întors la masă, am chemat chelnerul și i-am zis: ‘Te rog frumos, pot să-i trimit o băutură domnișoarei de acolo?’.

La care fata mea, care are 13 ani, îmi spune: ‘Nu se face așa ceva, pe mine mă duci acasă!’ Am rămas blocat. Am lăsat-o să plece. Am mai chemat o dată chelnerul. A spus că ea nu bea alcool, dar a ridicat paharul. În următorul minut, m-am dus la masă cu tupeu! Dacă n-avem tupeu la 72 de ani, când naiba să avem?”, a dezvăluit Ilie Năstase în 2019.

Ioana Simion și Ilie Năstase s-au căsătorit în anul 2019, iar petrecerea a avut loc în 2020.

Prietenul și fostul coleg al lui Năstase, Ion Țiriac, se menține în continuare în topul celor mai bogați români, cu o avere de peste un miliard de euro. Vezi AICI topul.

 

Ilie Năstase, alături de Ion Țiriac

 

Năstase, ironizat de „fratele” Țiriac: „E cel mai inteligent om de pe această planetă. Nu a muncit nicio zi din viața lui”

 

Ilie Năstase, considerat unul dintre cei mai buni 10 jucători de tenis din istorie, a câștigat peste 2 milioane de dolari din sportul cu rachetă, într-o perioadă în care premiile erau destul de mici. Ion Țiriac, a oferit un comentariu despre prietenul său, în stilul caracteristic.

„Ilie Năstase e cel mai inteligent om de pe această planetă. Are 80 sau 85 de ani și nu a muncit nicio zi din viața lui. Iar acum i-a cumpărat soției o mașină de 250.000 de euro.

Am auzit că Rădoi vrea să-și facă un cadou o mașină dacă va califica naționala. Să vorbească cu Ilie. Mă întreb ce-și va mai cumpăra acum. Am auzit că avioanele s-au ieftinit”, a declarat miliardarul pentru Digi Sport.

Replica lui Năstase nu s-a lăsat prea mult așteptată.

„Bancurile lui, e veche asta, o știu. Mai ajungeam eu numărul unu în lume dacă nu aș fi muncit? Nu cred!

În vremea mea mă luptam cu titani ai tenisului, trebuia să muncesc pe brânci ca să-i înving. Credeți că era ușor!? S-a dat și el deștept. Da, poate că n-am muncit cât a muncit el, asta da, așa e, dar am muncit mult și eu.

Toți muncim în viață. Mai mult sau mai puțin. Pentru un vis, pentru familie, pentru noi, pentru cei dragi”, a replicat Năstase pentru sursa citată.

 

Ilie Năstase și Amalia Teodosescu, cea de-a 3-a soție a fostului sportiv

 

Soțiile lui Ilie Năstase

 

Prima mare dragoste a lui Ilie Năstase a fost Dominique Grazia, un fotomodel franco-belgian cu care sportivul s-a căsătorit în 1972, de care a divorțat în 1982. Cu Dominique, Năstase are o fiică, Nathalie, în vârstă de 43 de ani.

A doua soție a lui Ilie Năstase a fost actrița și modelul Adelaide Alexandra King, cu care românul s-a căsătorit în 1984, la New York. Au adoptat doi copii, pe Nicholas (31 de ani) și Charlotte (27 de ani).

Amalia Teodosescu a fost cea de-a 3-a soție a lui Ilie Năstase, pe care „Nasty” a cunoscut-o în 1996, la București. Ea avea 20 de ani, el 50. S-au întâlnit la un concert Sting. Amalia făcea sampling pentru un brand de țigări. S-au căsătorit în naul 2003, la Paris. În 2010 au divorțat, iar în urma relației au rezultat doi copii, Alessia (17 ani) și Emma (14 ani).

În 2010, Ilie Năstase s-a cuplat cu Brigitte Sfăt, cu 30 de ani mai tânără, cu care s-a și căsătorit în anul 2013. După 5 ani de căsnicie, fostul tenismen și fostul manechin au divorțat.

Idila cu cel mai mare impact mediatic a lui Ilie Năstase a fost cea cu diva americancă Diana Ross. „Nasty” a cunoscut-o pe cântăreață în anul 1977 și a și adus-o în România. Relația a durat doar câteva luni. Vezi AICI foto cu soțiile lui Năstase.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top