Now Reading
Cauzele războiului SUA vs. Rusia, cu Ucraina la mijloc. Ion Cristoiu: „Nu e generat nici de ‘nebunul Putin’, nici de ‘neînțeleptul Biden'” (VIDEO)

Cauzele războiului SUA vs. Rusia, cu Ucraina la mijloc. Ion Cristoiu: „Nu e generat nici de ‘nebunul Putin’, nici de ‘neînțeleptul Biden'” (VIDEO)

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează că atât timp cât SUA va continua să se implice în conflictul dintre Rusia și Ucraina, războiul ar putea dura până la 20 de ani și ar putea acutiza problemele economice, la nivel global. Mai mult, războiul s-ar putea extinde și ar putea provoca victime nevinovate în Europa, inclusiv în România.

Cunoscutul gazetar a explicat și cum s-a ajuns la ideea de război între SUA și Rusia.

„Așa cum arată acum, războiul poate să dureze și 20 de ani (…) Credeți vreodată că Rusia își va lua catrafusele și va pleca?

SUA a lansat bomba nucleară la Hiroshima (n.r. – în cel de-Al Doilea Război Mondial). Acest conflict poate să ajungă și nuclear pentru că nu este generat nici de ‘nebunul Putin’, nici de ‘nebunul’ sau ‘neînțeleptul Biden’. 1990 a fost încheierea unui război. Nu s-a încheiat cu o conferință de pace. Din tâmpenia lui Mihail Gorbaciov. America a învins în Războiul Rece, prin destrămarea URSS-ului. Mai mulți ani apoi, Rusia a fost la pământ.

Încetul cu încetul, americanii au zis ‘da’ cine-s rușii ăștia? I-am călcat în picioare’. Ca orice mare națiune, din interiorul Rusiei a ieșit unul (n.r. – Vladimir Putin) care a mizat pe orgoliul rusesc și Occidentul nu și-a dat seama că Rusia începe să-și revină – așa cum s-a întâmplat și cu Germania în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Nimeni nu a observat că America a vrut să facă ordine în Siria, dar a dat peste ruși. În Irak, Afghanistan, la bombardamentele din Serbia, rușii nu au sărit. Americanii au zis că rușii sunt de treabă, deci ‘facem ce vrem’. Deodată, au început americanii și rușii să se întâlnească pe planetă. De atunci s-a ajuns la ideea ‘ori noi, ori ei'”, a explicat Ion Cristoiu, într-un interviu pentru Gândul, în emisiunea lui Marius Tucă.

 

Conflictul militar din Ucraina, cu SUA & NATO vs. Rusia a început ca Primul Război Mondial

 

Ucraina nu este stat membru NATO, dar a mobilizat aproape întreaga Europă, sub îndemnul SUA. Doar americanii au anunțat donații de 9 miliarde de dolari, doar arme, deși inițial nu și-au luat astfel de angajamente. Cum și-i vor recupera?!

Jurnalistul Ion Cristoiu aseamănă situația tensionată din ziua de azi cu cea de dinaintea Primului Război Mondial.

„Nimeni nu a crezut că va fi Primul Război Mondial, când au început ultimatumurile. Toți au crezut că va fi un război local. A fost exact ca acum. Austro-Ungaria și Serbia erau implicate în război. Apoi Rusia a atacat Serbia. O deranja. Toată lumea spunea că va fi un război local. După ce li s-a spus austro-ungarilor că s-ar putea mobiliza Rusia, rușii s-au mobilizat. Apoi Germania, Franța.

(…) În Ucraina, inițial nu s-a vorbit despre ajutor de armament. Este pentru prima dată în istoria postbelică când o putere mai mare se confruntă cu una mai mică, iar cea mică este ajutată direct cu arme. Când a fost războiul rus-afgan, americanii au ajutat cu arme pe afgani, dar pe șest. Acum e fățiș. Curg lanțuri de armament. 

(…) Inițial, sancțiunile au apărut pentru opinia publică drept un fel de pedepsire. Acum ei spun că valul de sancțiuni e lovitură militară. Ele încep să ajungă la rusofobie, la niște lucruri care încep să nu mai aibă nicio legătură. Au stârnit și mai mult orgoliul rușilor”, a declarat ziaristul, potrivit sursei citate.

 

Joe Biden, omul în mâna căruia stau cele mai importante decizii

 

Președintele Biden, din Partidul Democrat, respectiv fiul său, sunt suspectați de afaceri murdare în statul lui Volodimir Zelenski, inclusiv finanțarea de laboratoare în care sunt create arme biologice. În plus, oligarhii din Familia Rothschild, din Marea Britanie, ar avea mari interese în Ucraina, după ce i-ar fi cumpărat datoria externă.

În opinia lui Ion Cristoiu, faptul că Biden ocupă funcția de președinte este o mare rușine pentru SUA.

„Joe Biden nu este Kennedy, este doar unul dintre marile ghinioane ale istoriei universale”, a mai punctat jurnalistul.

Actualul lider formal de la Casa Albă se întrece în gafe după gafe, fiind suspectat că, de fapt, ar fi măcinat de mai multe boli severe, care i-ar afecta capacitățile cognitive și locomotorii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top