Cât timp se păstrează în frigider carnea crudă sau gătită: Pui, porc, vită și pește

Fondator & editor
Proteina este un nutrient indispensabil pentru organismul uman. Fie ea de origine animală sau vegetală, reprezintă un puternic combustibil pentru țesuturile musculare. Dintre produsele alimentare, ea se găsește în cea mai mare cantitate în produsele din carne.
Produsele din carne se întâmplă ca uneori să rămână în frigider prea mult timp, pentru că fie uităm de ele, fie cumpărăm prea multă mâncare. Și totuși, cât timp putem să le păstrăm în frigider?
Carnea crudă începe să-și piardă rapid din proprietăți, după numai 24-48 de ore, iar cele mai perisabile tipuri de carne sunt puiul, porcul și peștele, aspect valabil și pentru carnea gătită, care se păstrează în frigider 3-4 zile cel mult. Astfel, vei evita o creștere excesivă a bacteriilor și a bolilor provocate de produsele alimentare.
Nici congelatorul nu-ți garantează o durată de limitată a cărnii, dar pentru mai multe informații punctuale, îți prezentăm mai jos cât de mult recomandă specialiștii să păstrezi cele mai răspândite tipuri de carne din comerț la rece.
Carnea de pui
Crudă, se păstrează una-două zile în frigider, iar 9 luni la congelator
Gătită, se păstrează 3-4 zile în frigider și 2-6 luni la congelator.
Carnea de porc
Crudă, se păstrează una-două zile la frigider, iar 9 luni la congelator.
Gătită, se păstrează 3-4 zile la frigider, iar 2-6 luni la congelator.
Carnea de vită
Crudă, se păstrează 3-5 zile la frigider, iar 6-12 luni la frigider.
Gătită. se păstrează 3-4 zile la frigider, iar 2-6 luni la congelator.
Peștele
Crud, se păstrează una-două zile la frigider și 6-8 luni la congelator.
Gătit, se păstrează 3-4 zile la frigider și 2-6 luni la congelator.
- Carnea de porc, respectiv de vită tocată are o dată de expirare mai rapidă decât bucățile întregi. Astfel, se recomandă să fie gătită într-o zi, maxim două.
Fondator & editor