Now Reading
Cât timp au imunitate persoanele vindecate de COVID-19

Cât timp au imunitate persoanele vindecate de COVID-19

COVID-19 a stârnit o mare agitație la nivel mondial. România a fost afectată puternic din punct de vedere social și economic, în timp ce oamenii de știință continuă demersurile pentru stoparea crizei.

Noi informații cu privire la SARS-COV-2 continuă să fie comunicate de experții în sănătate. Cea mai importantă și mai recentă se referă la imunitatea pe care o determină vaccinul anti-coronavirus, subiect care apare din nou în spațiul public, după lungi polemici și mesaje contradictorii.

 

Cât timp ești imun la COVID-19, după ce ai scăpat de coronavirus

 

Cercetătorii de la Oxford au realizat un studiu desfășurat pe parcursul mai multor luni, din aprilie până în noiembrie 2020. Au analizat 12.180 de oameni, personal medical testat cu regularitate, pentru a determina dacă au anticorpi sau dacă sunt pozitivi cu COVID-19.

Potrivit studiului, persoanele infectate cu noul coronavirus sunt protejate cel puțin 6 luni pentru un nou „episod”.

„Acest studiu, aflat în continuare în curs, care implică o largă cohortă de îngrijitori, a arătat că o infecţie cu COVID-19 oferă o protecţie contra unei reinfectări majorităţii oamenilor pe o perioadă de cel puţin 6 luni”, a anunţat într-un comunicat unul dintre autori, profesorul David Eyre, de la Departamentul Nuffield de Sănătatea Popuaţiei al Universităţii Oxford, potrivit AFP.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top