Now Reading
Cât durează în medie o partidă de sex și ce vor, de fapt, femeile

Cât durează în medie o partidă de sex și ce vor, de fapt, femeile

Foto: Dainis Graveris [Unsplash.com]

Sigur te-ai întrebat până acum care e durata medie a unei partide de sex. Sigur te-ai gândit și dacă te încadrezi în „limitele normale”. Ce înseamnă „normal”? De-a lungul ultimilor ani, cifrele au vorbit de la sine.

Pornografia promovează femeia-obiect, partide de sex interminabile, scenarii și fantezii imposibile pentru viața reală. Și totuși, cum funcționează de fapt viața intimă în realitate?

Durata unei partide de sex diferă de la o persoană la alta, în funcție de compatibilitatea sexuală, etapa în care se află relația, vârsta, disponibilitatea, relaxarea partenerilor, cantitatea de alcool consumată și mai ales, de tipul de contact sexual pe care-l doresc cei doi parteneri, care poate fi una rapidă, „pe fugă”, ori o experiență romantică.

Cât durează în medie o partidă de sex?

Durata partidei de sex este o chestiune subiectivă, pentru că nu include permanent penetrare, ci și săruturi sau jocuri erotice. Pentru a evita orice fel de dubiu, vom discuta punctual, despre actul sexual în sine, care durează de la prima penetrare vaginală, până la orgasmul bărbatului, deci până la ejaculare.

În ultimii ani au fost realizate mai multe studii, din care au reieșit următoarele cifre:

  • 5,4 minute durata medie a actului sexual, fără preludiu, potrivit unui studiu realizat de Journal of Sexual Medicine;
  • 9 minute contact sexual efectiv + 10 minute de preludiu, potrivit studiului Lovehoney – magazin de jucării sexale, realizat pe un eșantion de 4.400 de clienți.

Din majoritatea studiilor, inclusiv aplicate pe cetățenii români, reiese faptul că durata medie este undeva în jurul cifrei de 6 minute. Un alt lucru important de punctat este faptul că înaintarea în vârstă afectează durata sexului. Cu alte cuvinte, cu cât partenerii sunt mai în vârstă, durata actului sexual scade.

De asemenea, s-a constatat faptul că 75% dintre bărbați  și 28% dintre femei au de orgasm de fiecare dată când fac sex, se arată în cadrul unui studiu realizat de dr. Brendan Zieltsch, de la Universitatea Queensland, pe 500 de cupluri.

Cât trebuie să dureze partida de sex?

Potrivit studiului Journal of Sexual Medicine, e nevoie de minim 7,5 minute ca o femeie să fie pe deplin satisfăcută, plus preludiul, la care se mai pot adaugă 7-10 minute. Preludiul are un rol extrem de important. Cu cât este mai lung, cu atât crește nivelul de excitare, iar partenerii se apropie mai ușor de orgasm.

Un alt studiu, realizat în 2008, a descoperit că durata dezirabilă pentru majoritatea cuplurilor este undeva între 7 și 13 minute. Așadar, în medie, 10 minute. Partidele de 1-3 minute intră la categoria celor care suferă de ejaculare precoce, partidele de 3-7 minute au fost declarate „suficiente”, iar cele de 7-13 minute „satisfăcătoare”.

Durata de 7-10-13-15 minute nu trebuie să devină un țel, ci firesc, prin relaxare, conectare deplină cu partenerul, este recomandarea specialiștilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top